Η σειρά Pixel αντιπροσωπεύει την πρώτη ουσιαστικά “εξόρμηση” της Google στην αγορά των smartphones, επιτρέποντας στην εταιρεία να ανταγωνιστεί απευθείας την Apple και να εδραιώσει την φήμη του Android ως μία “premium” πλατφόρμα.

Αν και οι πωλήσεις έχουν πάει καλά, υπήρξαν ελλείψεις σε διάφορα υποσυστήματα για την κατασκευή των smartphones. Παρόλα αυτά, οι ελλείψεις δεν φαίνεται να έχουν επηρρεάσει τα σχέδια της εταιρείας που επιθυμεί να συνεχίσει να επενδύει στην δική της σειρά smartphones, που φέρουν αποκλειστικά τη δική της υπογραφή. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Hardware στην Google, Rick Osterloh, η εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά νέες συσκευές Pixel, ακολουθώντας την ίδια πολιτική όσον αφορά στις τιμές.

 

“Υπάρχει ένας ετήσιος ρυθμός στην βιομηχανία, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα τον ακολουθήσουμε” δήλωσε ο Rick Osterloh στο Android Pit, κατά την διάρκεια μίας ενημέρωσης στο Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη. “Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έρχεται διάδοχος φέτος, ακόμα και αν δεν ακούσετε μία ημερομηνία από μένα σήμερα” συμπλήρωσε. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κυκλοφορία ενός Pixel χαμηλού κόστους, ο Osterloh απάντησε ότι “το Pixel θα παραμείνει premium”.

 

Παρόλο που η Google κρατάει μυστική την ημερομηνία ανακοίνωσης των νέων της συσκευών, με τον τυπικό κύκλο ανάπτυξης περιμένουμε τη νέα σειρά Pixel να διατεθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς. Η σημερινή σειρά Pixel λανσαρίστηκε μέσα στον Οκτώβριο του 2016, και στο παρελθόν, όλες οι σχετικές με τη σειρά Nexus εκδηλώσεις, πραγματοποιούνταν την ίδια περίπου περίοδο.

 

Link.png Site: Engadget