Την προσεχή Τετάρτη 18 Μαΐου, η Google διοργανώνει το συνέδριο Google I/O στο οποίο αναμένεται να μάθουμε τα επόμενα σχέδια της εταιρείας, που πιθανόν να γίνονται πολύ πιο σοβαρά για την εικονική πραγματικότητα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, αρχικά η Wall Street Journal σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι η Google έχει στα άμεσα σχέδια της την παρουσίαση ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας του οποίου η λειτουργία δεν προϋποθέτει σύνδεση με smartphone ή κάποιον προσωπικό υπολογιστή.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες έρχονται από τον δημιουργό του Engadget, Peter Rojas, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα και προσθέτοντας ότι το σύστημα της Google δε θα είναι τόσο δυνατό όσο το Vive της HTC και το Oculus Rift. Επιπλέον η ιστοσελίδα Android Police, εντόπισε μία αναφορά περί Android VR στο Play Store η οποία και αφαιρέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

androidvr.png

 

Πιθανόν η Google να μη περιοριστεί στην αποκάλυψη ενός VR συστήματος αλλά δύο, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα στηρίζεται στην επικείμενη έκδοση του Android N. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η κυκλοφορία του στην αγορά θα γίνει το ίδιο χρονικό διάστημα με το Android N, το Φθινόπωρο.

Link.png Site: Techcrunch