Οι άνθρωποι κάνουν εκατομμύρια ερωτήσεις καθημερινά στην Google, από το καλύτερο μέρος για να περάσουν τις διακοπές τους, μέχρι το πως να κόψουν σωστά ένα μάνγκο.

Για απλές καθημερινές ερωτήσεις, αποδεικνύεται ένα εξαιρετικό εργαλείο για να έχεις την πληροφορία που χρειάζεσαι. Με μεγαλύτερες, περισσότερο πολύπλοκες ερωτήσεις, υπάρχουν ενδεχομένως περιθώρια βελτίωσης.

 

Όταν υποβληθεί το ερώτημα “πόσα φύλα υπάρχουν” στην μηχανή αναζήτησης, τα κορυφαία αποτελέσματα εμφανίζονται να κάνουν λόγο μόνο για δύο – το αρσενικό και το θηλυκό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν ταυτίζονται με κανένα από τα δύο. Πολλές εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας δίνουν στους χρήστες την δυνατότητα επιλογής του φύλου. Για παράδειγμα, το Facebook προσφέρει 53 διαφορετικές επιλογές, ενώ υπάρχει και επιλογή παραμετροποίησης.

 

Τα αποτελέσματα στην μηχανή αναζήτησης της Google οφείλονται σε ένα χαρακτηριστικό αναζήτησης που έχει την ονομασία Featured Snippets. Με την συλλογή και συγκέντρωση πληροφοριών και δεδομένων από high-ranking πηγές στην σελίδα αποτελεσμάτων, προσπαθεί να δώσει μία περίληψη της απάντησης που ψάχνει ο χρήστης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πήρε μερικές λέξεις από το άρθρο της Wikipedia για το Gender (Φύλο) και κατέληξε σε μία γενική απάντηση. Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι, για καλό ή για κακό, η Google διαμορφώνει τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο γύρω τους. Επομένως, απαιτείται και περισσότερο "ψάξιμο" για να φτάσεις στην σωστή απάντηση. Αν ένας χρήστης για παράδειγμα κάνει κλικ στην ιστοσελίδα της Wikipedia θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει πως πολλοί, διαφορετικοί άνθρωποι αισθάνονται σχετικά με το θέμα.

 

Link.png Site: TheNextWeb