Μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Google στις ΗΠΑ αποκαλύπτει το όραμα της εταιρείας για «ανοιχτά» δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων με τα οποία οι χρήστες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιλέγουν πάροχο στην πιο ανταγωνιστική τιμή.

 

Στον ανοιχτό ασύρματο κόσμο της Google, φορητοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα θα αναζητούν το δίκτυο με το ισχυρότερο σήμα και τη χαμηλότερη δυνατή τιμή ανάλογα με το πού βρίσκονται.

 

Αντί να δεσμεύεται από συμβόλαια και συνδρομές, ο χρήστης θα μπορούσε έτσι να πραγματοποιεί κλήσεις φωνής μέσω δικτύων WiFi όταν βρίσκεται στο γραφείο, ενώ όταν περπατά στο δρόμο να συνδέεται σε διαφορετικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

 

Η αίτηση που κατέθεσε αυτή την εβδομάδα η Google στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας περιγράφει «μια διαφανή αγορά πλειστηριασμών με τους παρόχους ασύρματων υπηρεσιών να καταθέτουν στους χρήστες προσφορές τιμών σε πραγματικό χρόνο».

 

Η αναγνώριση της πατέντας δεν θα ήταν βέβαια παρά το πρώτο βήμα για τη μετάβαση στα ανοιχτά δίκτυα, τα οποία δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια των τηλεπικοινωνιακών κολοσσών.

 

Η Google πάντως σίγουρα προσπαθεί. Σύμφωνα με το CNet, η εταιρεία εδώ και ένα χρόνο ασκεί πιέσεις στο Κογκρέσο και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) για την υιοθέτηση πολιτικών που θα επέτρεπαν τη μετάβαση στη νέα κατάσταση.

 

Επίσγς, έχει ήδη προσπαθήσει να αγοράσει περιοχές του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, ενώ παράλληλα αναπτύσσει δικά της δίκτυα οπτικών ινών και υποβρύχια καλώδια, πειραματίζεται με δίκτυα WiFi και επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην κοινοπραξία Sprint/CrearwireWiMAX για ασύρματο δίκτυο WiMAX σε εθνική κλίμακα.

 

Αυτή την εβδομάδα, εξάλλου, παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ και το πρώτο κινητό τηλέφωνο που τρέχει το λογισμικό Android της Google.

 

Source.png Πηγή: in.gr