Σε μερικές εβδομάδες κυκλοφορεί η καινούρια ταινία «Star Wars: The Force Awakens» και η Disney επιθυμεί να προωθήσει τη νέα της ταινία όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένας από τους τρόπους για να το πετύχει, είναι η συνεργασία της με την Google.

Συγκεκριμένα, η Google προσθέτει Star Wars themes σε αρκετές από τις υπηρεσίες της για λόγους προώθησης της επερχόμενης ταινίας. Ο χρήστης μπορεί να μεταβεί στη σελίδα google.com/StarWars και να επιλέξει εάν τάσσεται υπέρ της «Φωτεινής» ή υπέρ της «Σκοτεινής» πλευράς της «Δύναμης».

 

Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες της Google θεματοποιούνται ανάλογα με την επιλογή που πραγματοποιείται. Για την ακρίβεια, οι καρτέλες του Chrome προβάλλουν Star Destroyers, ενώ ο δείκτης του Street View στα Google Maps μεταβάλλεται ανάλογα σε πιλότο των επαναστατών ή σε Stormtrooper.

 

Επιπλέον, η μπάρα αναπαραγωγής του Youtube μεταβάλλεται σε φωτόσπαθο κόκκινου χρώματος για όσους επιλέξουν τη Σκοτεινή πλευρά της Δύναμης και μπλε/πράσινου χρώματος για όσους επιλέξουν τη Φωτεινή πλευρά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HWNY57CAY5U

 

Link.png Site: GoogleStarWars
Link.png Site: Engadget