Το ενδιαφέρον της Google για τη δημιουργία ενός αυτόνομου αυτοκινήτου που θα καθιστά τον οδηγό περιττό είναι παλιό, με την εταιρεία να έχει προχωρήσει ήδη στην ενσωμάτωση τέτοιου συστήματος στο Toyota Prius.

Όπως φαίνεται όμως τα σχέδια της Google είναι πολύ μεγαλύτερα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία με βάση δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο αναφέρει ότι η Google σκέφτεται να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο. Ο σημαντικότερος λόγος για να προχωρήσει η εταιρεία σε αυτή την απόφαση φέρεται ότι είναι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες στις οποίες απευθύνθηκε η Google για τη δημιουργία τροποποιημένων μοντέλων που θα ενσωμάτωναν την τεχνολογία της.

 

Αν και η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί, η Google φαίνεται ότι σχεδιάζει τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων με τις δικές τις προδιαγραφές και σχεδιασμό αν και δεν είναι σίγουρο ότι τελικά θα ακολουθήσει η εταιρεία αυτό το δρόμο. Ήδη ένα τροποποιημένο Toyota Prius το οποίο μπορεί να οδηγεί (σχεδόν) μόνο του, κοστίζει περισσότερα από €100.000, με τη Google να επιδιώκει τη σημαντική μείωση του κόστους αγοράς τα επόμενα χρόνια.

 

Πάντως σύμφωνα και με σημερινό δημοσίευμα του Techcrunch, τα πρώτα ηλεκτρικά αυτόνομα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός στόλου Taxi. Μάλιστα η εταιρεία Uber έχει προχωρήσει ήδη σε συμφωνία με τη Google για την προμήθεια 2.500 αυτοκινήτων από τη Google, με την Uber να μοιράζεται τα δεδομένα των διαδρομών με τη Google για βελτίωση των αλγορίθμων πλοήγησης.

 

 

Η συμφωνία αφορά το μοντέλο GX3200 το οποίο αποτελεί τη τρίτη γενιά των αυτόνομων οχημάτων της Google το οποίο παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Auto Show στο Detroit. Το συγκεκριμένο όχημα είναι το μοναδικό στο οποίο έχει παραχωρηθεί άδεια κυκλοφορίας σε αρκετές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών όπως η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και το Ιλινόις.

 

Link.png Site: ']Wall Street Journal

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/08/25/uberauto/']TechCrunch