Το μεγάλο πείραμα της Google να χρησιμοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη για να εξοικονομήσει ενέργεια ξεκίνησε να αποδίδει.

Ο Demis Hassabis της Google, δήλωσε πρόσφατα στο Bloomberg, πως η DeepMind AI κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος στα κέντρα δεδομένων της Google, κατά “αρκετές ποσοστιαίες μονάδες”, χάρη στην ιδιαίτερα αποδοτική χρήση εξοπλισμού, όπως των συστημάτων ψύξης και των παραθύρων.

 

Δεν είναι ξεκάθαρο πόση ενέργεια έχει εξοικονομηθεί από την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης της DeepMind που όπως είναι γνωστό έχει εξαγοραστεί εδώ και κάμποσο καιρό από την Google, ωστόσο γνωρίζουμε ότι η Google, μόνο για το 2014 χρησιμοποίησε λίγο πάνω από 4,4 gigawatt-hours, οπότε ακόμα και ένα μικρό ποσοστό να εξοικονομείται, αυτομάτως μιλάμε για εξοικονόμηση μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επίσης γνωρίζει που υπάρχουν κενά, και μπορεί να υποδείξει στην Google να εγκαταστήσει περισσότερους αισθητήρες για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του. Η συγκεκριμένη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, δείχνει πόσο ευέλικτο είναι το λογισμικό της DeepMind. Από την ανίχνευση ασθενειών των ματιών, ως το gaming (συμπεριλαμβανομένου και έμπειρων παικτών του Go) και άλλων καθηκόντων που βρίσκονται στο παρασκήνιο, το λογισμικό μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα των ανθρώπων.

 

Link.png Site: Engadget