Ένα μήνα αφότου αναβάθμισε τις δορυφορικές εικόνες με υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφίες, η Google αναβάθμισε τώρα και το standard road view στους χάρτες της ώστε να πιο καθαροί και άνετοι στο μάτι.

Ο στόχος, σύμφωνα με την εταιρεία είναι να παρέχει ισορροπημένη πληροφορία, και οι χάρτες να μην δείχνουν “overcrowded”, και για αυτό αφαιρεί στοιχεία “που δεν είναι απολύτως απαραίτητα”.
Επίσης άλλαξε την τυπογραφία για να βοηθήσει περιοχές ενδιαφέροντος να ξεχωρίζουν περισσότερο. Συγκρίνοντας τους νέους χάρτες με τους παλαιότερους, μπορούμε να πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα καλύτερο και περισσότερο άνετο στο μάτι.

 

Και αφού αναφερθήκαμε στις περιοχές ενδιαφέροντος, η Google τώρα βοηθάει τους χρήστες επισημαίνοντας περιοχές ή αξιοθέατα που θα ήθελαν να επισκεφτούν με πορτοκαλί απόχρωση. Στην συνέχεια μπορούν να κάνουν ζουμ στην πορτοκαλί περιοχή, για να βρουν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το αξιοθέατο.

 

Η Google λέει πως οι “περιοχές ενδιαφέροντος” καθορίζονται από έναν αλγόριθμο που μετράει την συγκέντρωση των επιχειρήσεων γύρω από την περιοχή, ωστόσο απαιτεί την συνδρομή του ανθρώπινου παράγοντα για μεγαλύτερες πόλεις όπως είναι η Νέα Υόρκη. Μιλώντας για χρώματα, η Google έδωσε στην δημοσιότητα και ένα διάγραμμα που δείχνει σε τι είδους αξιοθέατο ή περιοχή αντιστοιχεί κάθε χρώμα που υπάρχει στους Google Maps. Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση των Google Maps θα είναι διαθέσιμη στο desktop, σε Android και iOS.

 

gallery_286955_3201_94.png

 

Link.png Site: TheNextWeb