Η Google ξεκίνησε τον ανασχεδιασμό της σελίδας αναζήτησης εικόνων, κάνοντας την υπηρεσία όπως αναφέρει “πιο γρήγορη και αξιόπιστη” λαμβάνοντας υπόψιν τα σχόλια των χρηστών και των webmasters.

Στο σημερινό σχεδιασμό με κάθε αναζήτηση οι εικόνες παρουσιάζονται σε μικρογραφίες. Έτσι όμως αν ο χρήστης θέλει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να μετακινήσει το δείκτη του ποντικιού του πάνω σε αυτή. Στην ανασχεδιασμένη υπηρεσία αναζήτησης εμφανίζονται μεν οι φωτογραφίες σε μικρογραφίες, αλλά εμφανίζεται και μία κεντρική φωτογραφία με όλες τις πληροφορίες χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια.

 

Όπως αναφέρει η σχεδιαστική ομάδα, εμφανίζονται πληροφορίες (metadata) δίπλα από την κεντρική φωτογραφία ενώ οι χρήστες δεν είναι απαραίτητο να μεταφερθούν σε νέα σελίδα για να τις δούνε. Εμφανίζονται κυρίως πληροφορίες όπως ο τίτλος της εικόνας, το web site που τη φιλοξενεί και το μέγεθός της. Το url της σελίδας στην οποία βρίσκεται έχει μετατραπεί σε σύνδεσμο, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο με ένα κλικ επάνω του. Επίσης η σελίδα που τη φιλοξενεί δε θα εμφανίζεται σε ένα iframe όπως γίνεται μέχρι και σήμερα, για βελτίωση των ταχυτήτων αλλά και πιο ακριβείς μετρήσεις επισκεψιμότητας.

 

Μπορεί ακόμη να πραγματοποιηθεί εναλλαγή μεταξύ των εικόνων χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, ενώ χρησιμοποιείται και η λειτουργία scrolling του ποντικιού. Ο νέος σχεδιασμός της αναζήτησης εικόνων θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, και θα γίνει διαθέσιμος σταδιακά σε όλους τους χρήστες.

 

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1023_3-57565552-93/google-updates-image-search-to-be-faster-more-reliable/[/url]']cnet.com