Χάρη σε ένα νέο Neural Network project που “τρέχει” ο ειδικός στην τεχνολογία computer vision της Google, Tobias Weyand, είναι δυνατός ο εντοπισμός της τοποθεσίας που τραβήχτηκε η φωτογραφία χωρίς την συνδρομή του γνωστού geotagging.

Η τεχνολογία αναλύει τις φωτογραφίες σε επίπεδο εικονοστοιχείων, και στην συνέχεια συγκρίνει αυτά τα εικονοστοιχεία με την τεράστια βιβλιοθήκη φωτογραφιών της Google, για να διαπιστωθεί με ποιες φωτογραφίες ταιριάζουν περισσότερο.

 

Αυτή η προηγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, που έχει την ονομασία PlaNet, τροφοδοτείται από περισσότερες από 90 εκατομμύρια φωτογραφίες με γεωγραφικές πληροφορίες και συντεταγμένες από όλη την υφήλιο. Σε μία αρχική δοκιμή με 2,3 εκατομμύρια φωτογραφίες, η Τεχνητή Νοημοσύνη PlaNet κατάφερε να καθορίσει με επιτυχία την χώρα από όπου προέρχεται η φωτογραφία στο 28,4% των περιπτώσεων, και την ήπειρο στο 48% των περιπτώσεων.

 

Αν και βεβαίως τα ποσοστά αυτά είναι μακριά από το ιδανικό, είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά των ανθρώπων που πραγματοποίησαν την ίδια δοκιμή. Καθώς οι δοκιμές θα συνεχιστούν, το νευρωνικό δίκτυο PlaNet θα γίνει σταδιακά πιο έξυπνο, και τα ποσοστά επιτυχίας θα αυξηθούν αναλόγως.

 

Link.png Site: TheNextWeb