Αν και η Google παρέχει στις συσκευές Nexus ειδική περιποίηση όσον αφορά τις ενημερώσεις, δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμες για πάντα. Αν και κάτι τέτοιο είναι απογοητευτικό, εντούτοις είναι λογικό που η Google επιβάλει την διακοπή τους, για να διαχειριστεί καλύτερα τους πόρους της στον τομέα της ανάπτυξης.

Όπως κάθε πάροχος κινητής τηλεφωνίας και OEM, η Google υπόσχεται δύο χρόνια σημαντικών ενημερώσεων έκδοσης για τα smartphones και τα tablets της σειράς Nexus. Και για να σιγουρευτεί ότι οι όλοι οι ενδιαφερόμενοι (χρήστες, εταιρείες κ.ά) γνωρίζουν σχετικά, δημιούργησε έναν πίνακα που αποκαλύπτει πότε μία συσκευή Nexus θα ενημερωθεί με νέα έκδοση του Android.

 

Με αυτό τον τρόπο, θα βοηθήσει τους κατόχους συσκευών Nexus να διαχειριστούν καλύτερα τις προσδοκίες τους, και έμμεσα θα αποτρέψει τυχόν απογοητεύσεις αν η συσκευή τους δεν λάβει την τελευταία έκδοση του Android. Για παράδειγμα, παρόλο που αποτελούσε μία από τις αγαπημένες συσκευές των χρηστών, των hackers και των developers, η υποστήριξη για το Nexus 5 σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2015. Αυτό σημαίνει ότι επισήμως δεν δικαιούται να λάβει επίσης την νέα έκδοση Android N ή πιο σύγχρονες εκδόσεις.

 

Η εταιρεία πάντως, υπόσχεται την διάθεση ενημερώσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια για τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της συσκευής ή για δεκαοχτώ μήνες αφότου η Google αφαιρέσει την συσκευή από το Google Store.

 

gallery_286955_3141_20419.jpg

 

Link.png Site: SlashGear