Η Google με την HTC ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας η οποία όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, φέρει την ομάδα ανάπτυξης των Pixel smartphones να μετακινείται πλέον στη Google, μια κίνηση η οποία δείχνει τα σοβαρότερα σχέδια της εταιρείας στην ανάπτυξη των δικών της smartphone,  δίνοντας τέλος στην εξάρτηση από τρίτους κατασκευαστές.

Έτσι η εταιρεία συνεχίζει την περαιτέρω στελέχωση του τμήματος hardware το οποίο δημιούργησε το 2016 κάτω από της οδηγίες του πρώην CEO της Motorola, Rick Osterloh, με τα μοντέλα Pixel, Pixel XL και Pixel 2 να είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με το αντίστοιχο τμήμα της HTC το οποίο αποτελούνταν από 2.000 εργαζομένους. Εκτός από την HTC, φέτος η Google στηρίχθηκε και σε δεύτερο κατασκευαστή, την LG, για τη δημιουργία του Pixel 2 XL το οποίο όμως παρουσίασε σημαντικά προβλήματα.

Το ύψος της συμφωνίας έφτασε το 1.1 δισεκατομμύριο δολάρια, με την HTC να δηλώνει και πάλι ότι τίποτα δεν αλλάζει σε ότι αφορά την παρουσία της εταιρείας στην κατηγορία των smartphones, όπου θα συνεχίσει να κυκλοφορεί τα δικά της μοντέλα παράλληλα με τα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας Vive, μια κατηγορία όπου διακρίνεται. Μάλιστα η HTC υπόσχεται περισσότερες καινοτομίες γύρω από τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης, της επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και των IoT συσκευών. 

Από την πλευρά της η Google μπορεί πλέον να αναπτύσσει εσωτερικά νέα smartphones, και στη συνέχεια να απευθύνεται όπως η Apple σε εργοστάσια όπως αυτό της Foxconn για την κατασκευή τους. 

Engadget

  • Like 1