Ένα χαρακτηριστικό ανάλογο με το News Feed του Facebook θα προσθέσει η Google στις εφαρμογές και την ιστοσελίδα της, ξεκινώντας από τη διεθνή έκδοση Google.com, ώστε να προσφέρει στους χρήστες προσωποποιημένη ροή ειδήσεων.

Εκτός από ειδησεογραφικά άρθρα, στη ροή θα περιλαμβάνονται επίσης βίντεο και μουσική.

 

Μία απλοποιημένη εκδοχή της ροής ειδήσεων υπάρχει ήδη στις εφαρμογές της Google, την οποία η εταιρεία σχεδιάζει να εμπλουτίσει με ακόμη περισσότερες κατηγορίες περιεχόμενου. Ξεκινώντας αρχικά από τους χρήστες των εφαρμογών στις ΗΠΑ, η Google επιπλέον θα αυξήσει τα κριτήρια επιλογής του περιεχόμενου που θα εμφανίζεται σε κάθε χρήστη, αφού πέρα από το ιστορικό αναζήτησης και τις προτιμήσεις του, θα εμφανίζονται θέματα που είναι δημοφιλή στην περιοχή του ή και παγκοσμίως.

 

Με ανάλογο τρόπο θα λειτουργεί η ροή ειδήσεων και στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όπου όπως και στις εφαρμογές, τα άρθρα θα προέρχονται από μία αρκετά μεγάλη ποικιλία μίντια, έτσι ώστε οι χρήστες να διευρύνουν την οπτική τους για τον κόσμο και μην βλέπουν αποκλειστικά υλικό που ταιριάζει με τις προτιμήσεις τους.
“Για να παρέχουμε ενημέρωση από διάφορες προσεγγίσεις, τα άρθρα θα προέρχονται από ποικίλες πηγές, με διαφορετικές οπτικές γωνίες”, αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία στο blog της, στην ανάρτηση με την οποία ανακοίνωσε το νέο χαρακτηριστικό.

 

Παράλληλα, από τα αποτελέσματα των αναζητήσεών του, θα μπορεί κανείς να επιλέξει να “ακολουθεί” κάποιο από αυτά. Έτσι, το συγκεκριμένο θέμα θα προστεθεί στην ροή των ενημερώσεων που θα προβάλλεται έκτοτε, ώστε να την εξατομικεύσει ακόμη περισσότερο.Το ανανεωμένο News Feed θα ενσωματωθεί άμεσα στις εφαρμογές για Android και iOS. Γι' αυτό τον σκοπό, οι αναβαθμίσεις των application είναι ήδη διαθέσιμες στις ΗΠΑ, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διατεθούν και στις υπόλοιπες χώρες.

 

Link.png Site: BBC

 

Ενημέρωση 21/7: Σύμφωνα με ενημέρωση της Google, το News Feed θα αποτελέσει νέο χαρακτηριστικό μόνο της mobile έκδοσης και όχι της ιστοσελίδας της εταιρείας.