Πριν μερικές ημέρες, η Google ανακοίνωσε και επίσημα την κυκλοφορία του νέου Android 6.0 Marsmallow, αλλά και των δύο πρώτων Nexus smartphone που το ενσωματώνουν, με το Insomnia να έχει μια πρώτη επαφή με το «δυνατότερο» από τα δύο μοντέλα, το Nexus 6P.

Το Nexus 6p είναι προϊόν συνεργασίας της Google με τη Huawei, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για το πρόγραμμα Nexus, ενώ διατηρεί μία ακόμη πρωτιά αφού είναι το πρώτο Nexus smartphone με μεταλλική κατασκευή. Σε συνέχεια των πολύ όμορφων συσκευών που κυκλοφορεί η κινεζική Huawei τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και το Nexus 6p είναι ένα από τα πιο όμορφα smartphones της σειράς, με σχετικά μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας και της οθόνης των 5.7 ιντσών. Το πάχος των 7.5 χιλιοστών αλλά και το βάρος των 178 γραμμαρίων, κάνει πιο εύκολο το κράτημα με το ένα χέρι, με τις διαστάσεις της συσκευής να είναι κοντά στα επίπεδα των iPhone 6/6s Plus.

 


 


Η εμπρόσθια όψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για την παρουσία της κορυφαίας οθόνης που στηρίζεται στην Super AMOLED τεχνολογία με ανάλυση 1440 x 2560, αλλά και εξαιτίας των στερεοφωνικών ηχείων που χαρίζουν πλούσιο και δυνατό ήχο όπως μπορείτε να διαπιστώστε και από το βίντεο της πρώτης μας επαφής με τη συσκευή. Οι αμφιβολίες που είχαμε για το πίσω μέρος και ιδιαίτερα για το πόσο προεξέχει η κάμερα, κρίνονται ευτυχώς υπερβολικές αφού η θέση της κάμερας υψώνεται ελάχιστα από το υπόλοιπο σώμα της συσκευής, με το οποίο «δένει» αρκετά αρμονικά.

 

Σχετικά με την κάμερα, η Google έχει θέσει ψηλά τις προσδοκίες στην πρόσφατη παρουσίαση της συσκευής, και κρίνοντας από τα πρώτα δείγματα που μπορέσαμε να κάνουμε λήψη, η κάμερα των 12.3MP είναι η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ στη σειρά Nexus αν και είναι αισθητή η απουσία οπτικού σταθεροποιητή. Η κάμερα του Nexus 6P σύμφωνα με τη Google μπορεί να κάνει λήψη 4K video ενώ η παρουσία διπλού LED flash, laser auto focus αλλά και η υποστήριξη λήψης φωτογραφίας με pixel μεγέθους 1.55μm, υπόσχεται πολύ καλές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, κάτι που θα δούμε σίγουρα στην πλήρη παρουσίαση. Αντίστοιχα κορυφαίες επιδόσεις περιμένουμε και από την εμπρόσθια κάμερα η οποία έχει ανάλυση 8MP, με δυνατότητα εγγραφής Full HD video.

 


P1020027.jpg



Nexus 6p

Nexus 6p

Nexus 6p

Nexus 6p


Nexus 6p

Nexus 6p

 


Κάτω από την κάμερα βρίσκεται και ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος κατά τις δοκιμές μας δούλεψε γρήγορα και με μεγάλη ευστοχία. Εσωτερικά το Nexus 6P διαθέτει μια ανανεωμένη έκδοση του Snapdragon 810 της Qualcomm, που περιλαμβάνει οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου, με την αρνητική παράδοση των Nexus συσκευών, αυτή της έλλειψης microSD θύρας, να παραμένει και στο Nexus 6P. Οι επιδόσεις του Nexus 6P είναι αναμενόμενα κορυφαίες, ενώ όσον αφορά το θέμα της υπερθέρμανσης, στο λίγο χρόνο που είχαμε με τη συσκευή, δεν διαπιστώσαμε οποιαδήποτε σχετικό πρόβλημα, κάτι που και τα στελέχη της Huawei επιβεβαιώνουν.

 


IMG_20151007_083719.jpg



Nexus 6p

Nexus 6p

Nexus 6p

 


Το Nexus 6P αναμένεται στην ελληνική αγορά στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, σε 2 χρώματα, και με την τιμή να έχει οριστεί στα €649 για το μοντέλο των 32GB.