Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης ιστοσελίδων στον κυβερνοχώρο, η Google, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι σχεδιάζει να απολύσει 200 υπαλλήλους από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ για να μειώσει τις δαπάνες καθώς τα έσοδα της εταιρίας γνωρίζουν πτώση εξαιτίας της παγκόσμιας ύφεσης και της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

 

Η εταιρία της Σίλικον Βάλεϊ ανακοίνωσε ότι οι περικοπές θα γίνουν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και θα επηρεάσουν το 1% του εργατικού δυναμικού της εταιρίας, η οποία, παγκοσμίως, απασχολεί 20.000 εργαζομένους.

 

Η ανακοίνωση έγινε μόλις δύο μήνες αφότου η Google προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε απολύσεις 200 υπεύθυνων προσλήψεων.

 

Τον Φεβρουάριο, η εταιρία έκλεισε το τμήμα ραδιοφωνικών προγραμμάτων καταργώντας έτσι 40 θέσεις εργασίας.

 

«Η Google έχει γιγαντωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οταν οι εταιρίες μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν όλα σωστά, και σίγουρα δεν τα κάναμε (σωστά). Επιπλέον επενδύσαμε υπερβολικά σε κάποιους τομείς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις τάσεις ανάπτυξης που παρατηρούνταν εκείνη την εποχή», δήλωσε μέσω blog ο Ομίντ Κορντεστάνι, αντιπρόεδρος του τμήματος διεθνών πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης, ανακοινώνοντας τις περικοπές.

 

Η εταιρία κατέχει μερίδιο άνω του 60% στην αμερικανική αγορά της μηχανής αναζήτησης ιστοσελίδων με έσοδα τον περασμένο χρόνο περίπου 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων το 97% από διαφημίσεις.

 

Source.png Πηγή: kathimerini.gr