Σημαντική βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αξιολόγηση των ιστοσελίδων ανακοίνωσε η Google. Η αλλαγή επηρεάζει το 11,8% των queries και αποσκοπεί στο να μειώσει τις επιδόσεις των ιστοχώρων χαμηλής ποιότητας - αυτών δηλαδή που δεν παράγουν πρωτογενές περιεχόμενο αλλά αναπαράγουν αυτούσιο υλικό τρίτων. Την ίδια στιγμή, ιστοχώροι με ποιοτικό υλικό, πρωτογενείς έρευνες και αναλύσεις, προωθούνται σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 

Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, «δεν μπορούμε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη βελτίωση χωρίς να επηρεάσουμε τις επιδόσεις πολλών ιστοχώρων. Είναι αναπόφευκτο ότι κάποιοι θα ανέβουν και κάποιοι θα πέσουν».

 

Η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει επίσης ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν βασίζεται στα δεδομένα που αντλήθηκαν από την επέκταση Personal Blocklist για τον Chrome, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα. Παρόλα αυτά, τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής από την επέκταση επιβεβαιώνουν πως η αλλαγή του αλγόριθμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αντιμετωπίζει το 84% των ιστοχώρων που μπήκαν σε «μαύρη λίστα» από τους χρήστες.

 

Προς το παρόν η αλλαγή αφορά μόνο τις ΗΠΑ, σύντομα όμως θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

Link.png Site: Google Blog