Με στόχο να κρατήσει τις συζητήσεις μέσα στα έγγραφα στα οποία αναφέρονται αντί να πραγματοποιούνται μέσω e-mail, η Google αναβάθμισε το μηχανισμό σχολιασμού των Google Docs. Πλέον ο σχολιασμός γίνεται σε πραγματικό χρόνο και οι απαντήσεις μπορούν να ενσωματωθούν στο έγγραφο ακόμη κι όταν προέρχονται από e-mail.

 

Τα σχόλια εξακολουθούν να εμφανίζονται στην πλαϊνή μπάρα στα δεξιά του εγγράφου, αλλά αυτή τη φορά περιλαμβάνουν επιπλέον την φωτογραφία προφίλ του χρήστη που κάνει το σχόλιο, χρόνο αποστολής και δυνατότητα επεξεργασίας.

 

Χρησιμοποιώντας το σύμβολο “@” ο χρήστης μπορεί να απευθύνει το λόγο σε κάποιον άλλο και να τον προσθέσει στη συζήτηση. Εκείνος τότε θα λάβει την πρόσκληση στο e-mail του και θα μπορεί να απαντήσει είτε πηγαίνοντας στο έγγραφο ή ακόμα και απευθείας μέσω e-mail.

 

Το νέο σύστημα έχει ήδη ξεκινήσει να ενεργοποιείται και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του Gmail και του Google Docs. Καθώς οι αλλαγές είναι πολλές, θα ισχύουν μόνο στα νέα έγγραφα που δημιουργεί ο χρήστης και όχι σε ήδη υπάρχοντα.

 

 

Link.png Site: Google Docs Blog