Την "απάντηση" της στο Skype Translate ετοιμάζει πυρετωδώς η Google σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η οποία θα αποτελέσει σύμφωνα με το δημοσίευμα προσθήκη μέσω μιας σημαντικής αναβάθμισης στην εφαρμογή Google Translate για την πλατφόρμα του Android..

Αρχικά η νέα έκδοση του Google Translate, αναμένεται να αναγνωρίζει αυτόματα την ομιλία διαφόρων δημοφιλών γλωσσών, μετατρέποντας την σε κείμενο σε πραγματικό χρόνο. Αν και κάτι τέτοιο γίνεται ήδη από την ίδια εφαρμογή, εντούτοις η Google πιστεύει ότι τα αποτελέσματα θα είναι «σχεδόν τέλεια» με τη νέα έκδοση, κάτι που ελάχιστες εφαρμογές μπορούν να ισχυριστούν.

 

Σύμφωνα με τη Google, η εφαρμογή Translate έχει εγκατασταθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια φορές σε Android smartphones, με τον αριθμό των ενεργών χρηστών της υπηρεσίας στις διάφορες πλατφόρμες να φτάνει μηνιαίως τον τεράστιο αριθμό των 500 εκατομμυρίων.

 

Αν και δεν είναι σαφές για το αν θα αποτελεί και αυτό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης, η Google σύμφωνα με τους New York Times ετοιμάζει την ενσωμάτωση της υπηρεσίας Word Lens στην εφαρμογή του Google Translate, επιτρέποντας τη μετάφραση ξένων πινακίδων, τις οποίες απλά στοχεύουμε με την κάμερα του κινητού μας τηλεφώνου βλέποντας σε πραγματικό χρόνο τη μετάφραση της.

 

Link.png Site: New York Times