Σημαντική αλλαγή σχεδίων στο πλάνο της Google που αφορά την αυτόνομη οδήγηση, με άρθρο του The Information να αναφέρει ότι η εταιρεία δε θα αναπτύξει τελικά το δικό της αυτόνομο όχημα.

Αν και ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η Google φαίνεται να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με την Apple, βάζοντας στο ράφι οποιοδήποτε σχέδιο δημιουργίας του δικού της αυτοκινήτου, και εστιάζοντας στη συνεργασία με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την παροχή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης. Ήδη η εταιρεία συνεργάζεται με την Fiat Chrysler πάνω στον τομέα αυτό και για επιλεγμένα μοντέλα.

 

Στα φιλόδοξα σχέδια της Google συμπεριλαμβανόταν και η δημιουργία ενός αυτοκινήτου χωρίς τιμόνι και πετάλια οδήγησης, ένα σχέδιο όμως που αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας που το αποκάλεσαν «μη πρακτικό». Ενδεικτικό είναι ότι ήδη η Google έχει πραγματοποιήσει δοκιμές αυτόνομης οδήγησης με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, πραγματοποιώντας περισσότερα από 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα, έχοντας στη διάθεσή της μια σειρά από χρήσιμα δεδομένα.

 

Οι πληροφορίες του Information αναφέρουν ακόμα ότι αν και δε θα κατασκευάσει τα δικά της αυτοκίνητα, η Google έχει ως στόχο και μέχρι το τέλος του 2017 να παρουσιάσει τη δική της υπηρεσία ταξί, η οποία θα αποτελείται από αυτόνομα οχήματα. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, κάτι τέτοιο θα φέρει τη Google αντιμέτωπη με την Uber, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει τις δοκιμές των δικών της αντίστοιχων οχημάτων στο Pittsburgh.

 

Πάντως με σημερινή της ανακοίνωση, η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, συστήνει την εταιρεία Waymo η οποία θα εστιάσει στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης και των μεταφορών. Μέσω της Waymo θα γνωρίζουμε πλέον τα σχέδια της Google στο συγκεκριμένο χώρο, όπου μετά από 6 χρόνια δοκιμών, η εταιρεία νοιώθει έτοιμη να προχωρήσει σε εμπορική εκμετάλλευση των τεχνολογιών που έχει αναπτύξει.

 

Link.png Site: ']TheInformation
Link.png Site: https://techcrunch.com/2016/12/12/google-has-reportedly-stopped-developing-its-own-self-driving-car/?ncid=rss']TechCrunch