Η LG ανακοίνωσε βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που μας πέρασε αλλά και για το σύνολο του 2013.

Όσο αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της LG Mobile Communications Company, η LG Electronics ανακοίνωσε ετήσιο κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 29% (στα 11.85 δισ. δολάρια) και έσοδα περιόδου ενισχυμένα κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η LG μάλιστα στέκεται στις κυκλοφορίες των G2 και Nexus 5 λέγοντας πως τα ενισχυμένα έσοδα αντικατοπτρίζουν τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία των LTE smartphones, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα γνωστά LG G2 και Nexus 5.

 

Οι πωλήσεις smartphones έφτασαν τα 13.2 εκ. τεμάχια, σημειώνοντας αύξηση 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Η εταιρεία παρόλα αυτά επισήμανε ότι το παραπάνω βελτιωμένο προϊοντικό μίγμα, αντισταθμίστηκε από τις υψηλές δαπάνες στον τομέα του marketing αλλά και από τον έντονο ανταγωνισμό στις τιμές λιανικής, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά έσοδα να παρουσιάσουν μείωση 1.2%.

 

Να πούμε επίσης ότι οι υψηλότερες δαπάνες στο marketing πραγματοποιήθηκαν με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω το εμπορικό σήμα της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

gallery_286955_882_83465.png

 

Η LG Electronics συνολικά (αποτελείται από τις εταιρείες LG Home Entertainment, LG Mobile Communications, LG Home Appliances, LG Air Conditioning & Energy Solutions) ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 53.1 δισ. δολάρια με καθαρά κέρδη 203.65 εκ. δολάρια. Τα λειτουργικά κέρδη εμφανίζονται ελαφρώς ενισχυμένα επίσης στα 1.17 δισ. δολάρια σε σχέση τα 1.08 δισ. δολάρια το 2012.