Το Google Me, η υπηρεσία που αναμένεται να δώσει ένα πιο «κοινωνικό» άρωμα στα εργαλεία της Google φαίνεται πως συναντά καθυστερήσεις και πλέον αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του κάποια στιγμή την άνοιξη του 2011. Ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε το Google Me να παρουσιάζεται στο τέλος του 2010.

 

Οι εργασίες για το εγχείρημα πραγματοποιούνται σε άκρα μυστικότητα, ακόμη και μέσα στους κύκλους της ίδιας της εταιρείας και το Mashable εκτιμά πως το ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο ή Απρίλιο.

 

Οι λόγοι της καθυστέρησης δεν έχουν γίνει γνωστοί και οι φήμες μιλούν για μια γενικότερη διαφωνία πάνω στον σχεδιασμό, την φιλοσοφία και την εκτέλεση του εγχειρήματος, που εν μέρει μπορεί να οφείλεται στις πολλές διαφορετικές ομάδες που δουλεύουν παράλληλα σε αυτό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το Google Me αναμένονταν να αποτελέσει μια πλήρη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Μεταγενέστερες πληροφορίες όμως, καθώς και δηλώσεις του ίδιου του CEO της Google, Eric Schmidt, έκαναν λόγο περισσότερο για μία επέκταση των ήδη υπαρχόντων εργαλείων ώστε να γίνουν πιο «κοινωνικά», παρά για μια εντελώς νέα υπηρεσία.