Η Google ανακοίνωσε μία έξυπνη εφαρμογή messaging που ενσωματώνει την τεχνολογία machine learning της Google. Το νέο smart messaging app της Google, μοιάζει περισσότερο με το Messenger app του Facebook, αφού πρόκειται για ένα standalone app και δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το Hangouts.

Το Google Allo ενσωματώνει τις δυνατότητες του νέου Google Assistant (ουσιαστικά λειτουργεί όπως με τα chatbots που έχουν εμφανίσει η Microsoft, το Facebook και άλλες εταιρείες), και είναι μία έξυπνη εφαρμογή, που με τον καιρό γίνεται ολοένα και εξυπνότερη, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να γίνονται όλο και εξυπνότερες και περισσότερο παραγωγικές.

 

Όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες εφαρμογές του είδους, το Allo ενσωματώνει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Expressions, και πρόκειται για μία ενισχυμένη κατά κάποιο τρόπο έκδοση των emojis και stickers. Στο Google I/O, ο Erik Kay, Engineering Director πραγματοποίησε επίδειξη ενός νέου gesture, με την ονομασία Whisper Shout, όπου σύροντας το δάχτυλο προς τα κάτω θα έχει ως αποτέλεσμα ένα κείμενο με μικρή γραμματοσειρά (Whisper) ενώ προς τα πάνω έχει ως αποτέλεσμα το κείμενο να έχει μεγάλη γραμματοσειρά (Shout).

 

Ο χρήστης μπορεί να στείλει επίσης φωτογραφίες ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τηλεφωνικό αριθμό του για να κάνει sign-up. Πάντως, η σύνδεση με λογαριασμό Google είναι προαιρετική. Ένα ακόμη ωραίο χαρακτηριστικό είναι το Smart Reply, το οποίο χρησιμοποιεί επίσης μηχανική μάθηση. Έτσι, αν ο συνομιλητής σας πει: “Πάμε για φαγητό μετά;” το Google Allo θα έχει άμεσες προτάσεις, όπως “Μέσα” ή “Είμαι απασχολημένος” σε μία προσπάθεια να μαντέψει πως θέλετε να ανταποκριθείτε. Μάλιστα, επειδή ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με την πλέον εξελιγμένη μορφή AI στην βιομηχανία, ο Google Assistant που βρίσκεται στην καρδιά του Google Allo, ενδεχομένως, εφόσον θέλετε να ανταποκριθείτε θετικά, θα προτείνει να κάνει κράτηση σε κάποιο εστιατόριο, και αν αποδεχτείτε θα προτείνει μέρη εκεί κοντά.

 

Τα Smart Replies μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν emojis και stickers αλλά ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Google Allo είναι ότι λειτουργεί και σε συνδυασμό με φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας δυνατότητες computer vision, ώστε να καταλαβαίνει το περιεχόμενο μίας φωτογραφίας ή κάποιας εικόνας. Οπότε αν κάποιος φίλος σας, στείλει μία φωτογραφία με τον σκύλο του, το αυτοματοποιημένο smart reply θα είναι κάτι σαν: “Όμορφος σκύλος!”.

 

gallery_286955_3087_74923.jpg

 

Επίσης, υποστηρίζονται παιχνίδια, και ένα από τα πρώτα είναι το Emoji Games, στο οποίο για παράδειγμα ο χρήστης θα πρέπει να αναγνωρίσει τον τίτλος μίας κινηματογραφικής ταινίας από μία σειρά emojis. Φυσικά, υπάρχει και “incognito mode”, το οποίο προβάλει private notifications, ενώ υποστηρίζει κρυπτογράφηση end-to-end στις συζητήσεις σας αλλά και expiring chats. Το Google Allo θα διατεθεί για Android και iOS το καλοκαίρι.

 

Link.png Site: Engadget