Μία ακόμα αλλαγή ετοιμάζει η Google στις προεγκατεστημένες εφαρμογές του Android που θα βρίσκονται από την 1η Δεκεμβρίου σε κάθε Android smartphone.

Η εφαρμογή Google Duo που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι, θα πάρει τη θέση του Hangouts από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και θα βρίσκεται προεγκατεστημένο σε κάθε Android smartphone που διαθέτει ήδη το Play Store. Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Hangouts, θα μπορούν να ψάξουν την εφαρμογή στο Play Store και να την κατεβάσουν.

 

Το Google Duo είναι η νέα πρόταση της Google στις εφαρμογές βιντεοκλήσεων, με στόχο να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του FaceTime του iOS. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης της εφαρμογής, η Google τόνισε την ευκολία στη χρήση της αλλά και το πόσο βελτιστοποιημένη είναι η λειτουργία της για χρήση ακόμα και σε αργά δίκτυα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι το Knock Knoc μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε τη ζωντανή εικόνα του συνομιλητή σας πριν απαντήσετε στη βιντεοκλήση. Επιπλέον το Duo υποστηρίζει κρυπτογραφημένες συζητήσεις οι οποίες μπορούν να διαγραφούν χωρίς να μείνει το παραμικρό ίχνος.

 


 


Μαζί με το Duo, η Google κυκλοφόρησε και την εφαρμογή Allo, η οποία ενσωματώνει τον έξυπνο βοηθό Google Assistant με τη μορφή bot μέσω του οποίου μπορείτε να κάνετε διαλόγους αλλά και να εκτελείτε διάφορες εντολές. Εκτός από την πλατφόρμα του Android, η Google κυκλοφορεί το Duo και για την πλατφόρμα του iOS, στοχεύοντας σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό του FaceTime το οποίο αφορά μόνο κατόχους προϊόντων της Apple

 

Link.png Site: http://www.androidpolice.com/2016/10/07/google-is-demoting-hangouts-to-optional-in-the-google-apps-package-for-android-to-be-replaced-by-duo[/url]/']Android Police