Τον περασμένο Μάιο, το Google Photos έγινε εφαρμογή, ξεχωριστή από το Google+, και σε αυτούς τους πέντε μήνες που μεσολάβησαν, έχει φτάσει τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σύμφωνα με την ίδια την ομάδα.

Για λόγους σύγκρισης, να σημειωθεί ότι ίδιο αριθμό ενεργών χρηστών είχε παρουσιάσει και το Snapchat την τελευταία φορά που έβγαλε σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα, στο τελευταίο event που διοργάνωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Google δήλωσε ότι συνολικά έχουν μεταφορτωθεί 50 δισεκατομμύρια φωτογραφίες στην εφαρμογή Google Photos.

 

Σκοπός της εν λόγω εφαρμογής είναι να δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να καταχωρεί σε ένα μέρος όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει τραβήξει, ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί με ευκολία. Για την ακρίβεια, η εφαρμογή ενσωματώνει ευέλικτο σύστημα αναζήτησης ώστε να καθίσταται εφικτή η άμεση εύρεση της φωτογραφίας ή του βίντεο που αναζητεί ο χρήστης. Ακόμη, η εφαρμογή διαθέτει το Assistant, το οποίο έχει ως σκοπό τη διευκόλυνση του χρήστη. Παραδείγματος χάρη, το Assistant μπορεί να εντοπίσει εάν οι φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη του κινητού καταλαμβάνουν πολύ χώρο και να του προτείνει να τις μεταφέρει στην εφαρμογή Google Photos.

 

 

Link.png Site: TechCrunch