Επιθυμώντας να επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ τους ευκολότερα, η Google φέρνει τα Shared Albums στην εφαρμογή Google Photos.

Πρόκειται για μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να καταστήσουν διαθέσιμες τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους σε άλλους χρήστες, με απλό και γρήγορο τρόπο.

 

Το Google Photos κυκλοφόρησε τον Μάϊο και προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής συνδέσμων που αντιστοιχούν σε αρχεία φωτογραφιών, μέσω SMS, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και messaging εφαρμογών. Ωστόσο, με τη νέα δυνατότητα που προστίθεται, τα άλμπουμ μπορούν να γίνουν συνεργατικά.

 

Οι χρήστες που λαμβάνουν τον σύνδεσμο του άλμπουμ μπορούν να προσθέτουν τις δικές τους φωτογραφίες και βίντεο, καθώς και να λάμβάνουν ειδοποιήσεις καθώς προστίθενται νέες φωτογραφίες. Επιπλέον, είναι δυνατή η αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο από το shared album στην προσωπική συλλογή του χρήστη στο Google Photos.

 

Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία ρύθμισης. Ο χρήστης επιλέγει τις φωτογραφίες που θέλει, τις τοποθετεί σε ένα άλμπουμ και στέλνει τον σύνδεσμο του άλμπουμ σε όποιον χρήστη επιθυμεί. Φυσικά, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες ελεύθερα μεταξύ τους, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ο καθένας.

 

Η λειτουργία Shared Albums είναι ήδη διαθέσιμη στο Android, το iOS και την ιστοσελίδα του Google Photos.

 

https://www.youtube.com/watch?v=taxad270uvQ

 

Link.png Site: GoogleBlog