Άλλη μία στρατηγική κίνηση υπέρ των υπηρεσιών κοινωνικοποίησης πραγματοποίησε η Google με την εξαγορά του Jaiku, μιας Φιλανδικής εταιρείας που έχει δημιουργήσει λογισμικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να γνωρίζονται καλύτερα γράφοντας τι κάνουν κάθε στιγμή.

 

Με την τελευταία της κίνηση η Google δίνει προτεραιότητα στους χρήστες του διαδικτύου που στρέφονται προς τα κινητά τηλέφωνα ίσως και εν όψει του δικού της μοντέλου κινητής τηλεφωνίας, του πολυσυζητημένου «gphone».

 

Το Jaiku είναι μια υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων που επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν τι κάνουν οι φίλοι τους κάθε στιγμή.

 

Οι χρήστες γράφουν μικρά μηνύματα (μέχρι 140 χαρακτήρες) για το τι κάνουν, τι σκέφτονται και πού βρίσκονται κάθε στιγμή κι έτσι όσοι «ακολουθούν» τα μήνυματά τους γνωρίζουν όλο και περισσότερα πράγματα για την καθημερινότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

 

Αντίστοιχες δημοφιλείς υπηρεσίες είναι το Twitter που έχει την πρωτοκαθεδρία καθώς και, στην Ελλάδα, το Sync Live που απευθύνεται σε Έλληνες χρήστες.

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Ελσίνκι πέρισυ από τον Jyri Engestrom και τον Petteri Koponen και αποτέλεσε το βασικό ανταγωνιστή του Twitter.

 

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

 

Source.png Πηγή: e-go.gr