Τα επερχόμενα handsets 2016 Nexus έχουν από την μεριά της Google τις ονομασίας Marlin και Sailfish και από την μεριά της HTC, η οποία θα τα κατασκευάσει, τις κωδικές ονομασίες M1 και S1.

Αν και μέχρι σήμερα είχαμε κάποια ιδέα για την διαγώνιο της οθόνης, τον επεξεργαστή και την κάμερα που θα “φοράει” κάθε μοντέλα, ένα αρχείο build.prop που διέρρευσε παρέχει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, τουλάχιστον για το S1.

 

Το Marlin (M1), σύμφωνα με φήμες, αναμένεται να διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης 1440 x 2560 pixels και θα βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 820 SoC σε συνδυασμό με 4GB RAM. Το camera setup αποτελείται από εμπρόσθια κάμερα στα 8,0 Megapixels και κύρια κάμερα στα 12 Megapixels. Το Sailfish (S1) περιμέναμε να διαθέτει κατά πάσα πιθανότητα παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά με την διαγώνιο της οθόνης του να βρίσκεται μεταξύ 5,0” και 5,2” και την μπαταρία του να είναι μικρότερης χωρητικότητας.


Το αρχείο build.prop για το S1 επιβεβαιώνει τις φήμες, και πράγματι πρόκειται να βασίζεται πάνω στο Qualcomm Snapdragon 820 SoC (MSM8996) ενώ τα 420ppi για την οθόνη, ενδεχομένως να σημαίνουν ότι θα δούμε οθόνη κοντά στις 5,2 ίντσες ανάλυσης 1080p, και όχι ανάλυσης WQHD όπως στην περίπτωση του Marlin. Το Sailfish (S1) επίσης θα διαθέτει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

 

 

Link.png Site: PhoneArena