Την επίπονη διαδικασία ψηφιοποίησης των εκτυπωμένων μας φωτογραφιών από άλλες εποχές, θέλει να κάνει πιο εύκολη η Google με την εφαρμογή PhotoScan που μόλις κυκλοφόρησε.

Το PhotoScan επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει την κάμερα του smartphone του και να "σκανάρει" τη φωτογραφία που αυτός επιθυμεί, εμφανίζοντας πάνω στην οθόνη 4 κύκλους που ο χρήστης θα πρέπει να ευθυγραμμίσει. Στη συνέχεια η εφαρμογή αναλαμβάνει να κόψει τα άχρηστα μέρη (τυχόν κενά) ενώ μπορεί να ανεβάσει απευθείας τη φωτογραφία στην υπηρεσία Google Photos για ασφαλή αποθήκευση.

 

Η όλη διαδικασία όπως μπορούμε να δούμε και από το βίντεο της Google είναι εξαιρετικά εύκολη και αρκετά πιο γρήγορη από τη λύση του scanner που πολλοί χρησιμοποιούν ακόμα και στις μέρες μας, κάνοντας περιττή παράλληλα την επεξεργασία της φωτογραφίας, μία ακόμα χρονοβόρα διαδικασία. Η ανάλυση των φωτογραφιών κυμαίνεται σύμφωνα με την εταιρεία μεταξύ 3 και 6MP για τις διαστάσεις 6x4 μιας εκτυπωμένης φωτογραφίας όμως πιθανότατα η ποιότητα να αυξηθεί ανάλογα με την ανάλυση που προσφέρει η κύρια κάμερα του smartphone σας.

 

Το Google PhotoScan κυκλοφορεί από σήμερα για την πλατφόρμα του Android αλλά και για το iOS της Apple.

 

 

Link.png Site: Google