Ο εκδημοκρατισμός των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από τις έρευνες στην τεχνητή νοημοσύνη, είναι ο στόχος του Google.ai, το οποίο ανακοίνωσε ο Sundar Pichai στο συνέδριο Google I/O.

Το Google.ai είναι μία online “βιβλιοθήκη” όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι προσπάθειες της Google στον συγκεκριμένα τομέα – όπως εργαλεία, έρευνες και εφαρμογές.

 

Στην ιστοσελίδα θα μπορεί να βρει κανείς και διασκεδαστικά πειράματα που δείχνουν την πρόοδο που πετύχει μέχρι σήμερα η Google, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Duet, το οποίο αναλαμβάνει να “συνοδεύσει” στο πιάνο οποιονδήποτε πιανίστα. Επίσης, υπάρχει μία συλλογή από βίντεο και post με θέματα από συναφή πρότζεκτ της εταιρείας.

 

Το Tensor Flow, η βιβλιοθήκη της Google με λογισμικό ανοικτού κώδικα για τη δημιουργία εφαρμογών, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσουν πρόσβαση στη μηχανική μάθηση αρκετοί developer ανά τον κόσμο. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία θέλει να κάνει επίσης εύκολα προσβάσιμες και τις νέες έρευνες που προκύπτουν καθημερινά από πανεπιστήμια και ιδιωτικά τμήματα R&D.

 

Link.png Site: TechCrunch