Οι επισκέπτες της υπηρεσίας Google Maps θα έχουν τη δυνατότητα από σήμερα να ενημερώνονται για έντονα καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, σεισμική δραστηριότητα και χιονοθύελλες όταν πραγματοποιούν μια αναζήτηση στο χάρτη, ή όταν κάνουν πλοήγηση σε αυτόν.

 

Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα της Google με την ονομασία Public Alerts μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν εκτός από τα παραπάνω να αναζητούν κατηγορίες ακραίων φυσικών φαινομένων και να λαμβάνουν αποτελέσματα στο χάρτη σχετικά με το ερώτημά τους. Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα φαίνεται να λαμβάνει πληροφορίες από υπηρεσίες της Αμερικής, που όμως πολλές από αυτές περιλαμβάνουν και παγκόσμια γεγονότα. Για παράδειγμα μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε σεισμικές δονήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ώρες στην Ελλάδα. Πατώντας πάνω σε ένα συγκεκριμένο γεγονός όπως ένας σεισμός, εμφανίζονται περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες αλλά και πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη ένταση του σεισμού.

 

google%20public%20alerts.jpg

 

Στην ανακοίνωσή της η Google αναφέρει ότι πρόκειται να διευρύνει τις υπηρεσίες του Public Alerts ενσωματώνοντάς τες και σε άλλα προϊόντα της.

 

Link.png Site: google-latlong.blogspot.com