Η ιστοσελίδα The Information αναφέρει ότι ο γίγαντας της αναζήτησης στο Internet εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει τη δική του υπηρεσία streaming (όπως είναι το PlayStation Now ή το GeForce Now της Nvidia).

Το λανσάρισμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου δύο χρόνια. Η υπηρεσία έχε για την ώρα την κωδική ονομασία “Yeti” και από ότι φαίνεται η Google δοκιμάζει ακόμα και hardware για αυτήν επίσης.

Οι πηγές του The Information λένε πως η υπηρεσία μπορεί να “στριμάρει” περιεχόμενο σε Chromecast, καθώς και ότι ενδεχομένως η πρόσληψη του Phil Harrison στη θέση του Vice President of Hardware – εργάστηκε για τα τμήματα gaming των Microsoft και Sony- θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη κάποιας standalone παιχνιδοκονσόλας.

Σε καμία περίπτωση παρόλα αυτά δεν θα έπρεπε να ενθουσιαστείτε, είτε πρόκειται για κονσόλα, είτε για υπηρεσία, αφού υποτίθεται ότι θα έκανε ντεμπούτο πέρυσι, και ακόμα δεν έχουμε την παραμικρή πληροφορία επίσημα. Αν και η Google άργησε να εισέλθει στην αγορά των λεγόμενων micro-consoles με Android, σήμερα βλέπουμε ότι έχει σχεδόν… πεθάνει. Βλέπετε είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τους developers να αναπτύξουν αποκλειστικά παιχνίδια για τη πλατφόρμα σου όταν δεν υπάρχει εγγυημένο κοινό –ρωτήστε την… Ouya- ενώ επιπλέον τίθεται και το ερώτημα ποιος θέλει να παίξει κάποιο mobile παιχνίδι στη τηλεόραση του;

Το μεγαλύτερο πάντως πρόβλημα με το streaming είναι το lag. Με τα Netflix και Hulu δεν τίθεται κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα επειδή το μόνο διαδραστικό στοιχείο στη χρήση είναι να ξεκινήσεις ή να κάνεις παύση σε κάποιο stream στη πλειονότητα των περιπτώσεων. Όμως το gaming, από τη φύση του, απαιτεί συνεχόμενα inputs, και αυτά θα πρέπει να ταξιδέψουν από το σπίτι σας στους διακομιστές της Google και πίσω, και τα milliseconds “προστίθενται γρήγορα” και η συνολική  υστέρηση, σε σχέση με το να παίζετε κάποιο παιχνίδια τοπικά, μπορεί να είναι τόση που να είναι αποκαρδιωτική. Η Nvidia έχει ξεπεράσει κάποια από αυτά τα σημαντικά εμπόδια, χρησιμοποιώντας “remote computing” ενώ τα διάφορα data centers που έχει διασκορπισμένα στην υδρόγειο η Google θα μπορούσαν να βοηθήσουν την υπηρεσία. Στο επερχόμενο συνέδριο Google I/O θα μάθουμε περισσότερα πάντως.

Engadget

  • Like 1