Πάνω από 26 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες θα επενδύσει το φιλανθρωπικό τμήμα του κολοσσού της αναζήτησης στηρίζοντας οργανισμούς και εταιρείες που έχουν σκοπό να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

 

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά του Google μετά το αστρονομικό ποσό των 90 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005.

 

Η eSolar Inc, μια νέα εταιρεία που εξειδικεύεται στην θερμική ενέργεια πήρε το πρώτο κονδύλιο από τον οργανισμό Google.org. Πρόκειται για το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η Google συνεισφέρει επίσης στη μάχη ενάντια στις απειλές στο κομμάτι της υγείας και του περιβάλλοντος βελτιώνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες και τις μικρές επιχειρήσεις σε αυτό τον τομέα.

 

Στα σχέδιά της είναι επίσης η υποστήριξη των υβριδικών οχημάτων που θα μπορούν να φορτίσουν από πρίζα σπιτιού.

 

Το φιλανθρωπικό τμήμα του Google αναπτύχθηκε από τους ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, τον Αύγουστο του 2004 όταν η εταιρεία έγινε δημόσια.

 

Η Google θα δωρίζει στο φιλανθρωπικό κομμάτι, Google.org, 1% των μετοχών της και 1% των καθαρών κερδών. Σήμερα η αξία αυτού του ποσού είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Source.png Πηγή: e-go.gr