Δεν «ανταποκρίθηκαν» στις προσδοκίες τα κέρδη και οι πωλήσεις της Google στο τέταρτο τρίμηνο του 2007, κάτι που οδήγησε σε πτώση της αξίας της μετοχής της, καταγράφοντας απώλειες 9,1%.

 

Τα κέρδη της πλέον δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης σημείωσαν άνοδο 17% στα 1,21 δισ. δολάρια ή 3,79 δολάρια ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι 1,03 δισ. δολαρίων ή 3,29 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο το 2006. Η κερδοφορία της εταιρείας δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι την ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 3,91 δολάρια ανά μετοχή.

 

Τα καθαρά έσοδα, ή τα έσοδα εξαιρούμενων των πληρωμών που πραγματοποιεί η Google σε συνεργάτες, σημείωσαν αύξηση 52% και διαμορφώθηκαν στα 3,39 δισ. δολάρια όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

 

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία - σε συνέχεια αυτών της ανταγωνίστριας Yahoo, λίγες μέρες νωρίτερα - αποτελούν ένδειξη μιας πιθανής μείωσης της χρήσης του διαδικτύου, καθώς η οικονομία της χώρας επιβραδύνεται. Γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα περιορίσει και την ζήτηση για online διαφήμιση, τη βασική πηγή εσόδων δηλαδή των δύο εταιρειών. Αναλυτές αναφέρουν πως ήδη η κίνηση των χρηστών έχει μειωθεί, ενώ σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία ConScore, τον περασμένο μήνα οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο περιορίστηκαν κατά 3,9%.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr