Ανταποκρινόμενη σε δημοσίευμα του Associated Press στο οποίο γίνεται λόγος για 4 ατυχήματα στα οποία έχουν εμπλακεί τα αυτόνομα οχήματα της Google από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο γίγαντας του Internet δίνει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Backchannel.

Στο μήνυμα της η Google κάνει μια σύνοψη των εμπειριών που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία 6 χρόνια όταν και τα πρώτα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας έκαναν την εμφάνιση τους στους δρόμους του San Francisco. Το διάστημα αυτό, τα οχήματα έχουν εμπλακεί σε 11 συνολικά ατυχήματα, από τα οποία σε κανένα υπαίτιο δεν ήταν το όχημα της Google αλλά εξωτερικοί παράγοντες όπως συγκρούσεις με άλλα αυτοκίνητα με υπαιτιότητα των άλλων οδηγών.

 

Η εταιρεία δίνει έμφαση στο γεγονός ότι οι αισθητήρες και οι αλγόριθμοι στους οποίους στηρίζονται τα αυτόνομα οχήματα της είναι λιγότερο επιρρεπής στα λάθη απ' ότι ο άνθρωπος, ενώ αυτή ακριβώς η μελέτη συμπεριφοράς του ανθρώπου, κάνει τα αυτοκίνητα της Google πιο ασφαλή.

 

Έχοντας διανύσει περισσότερα από 2.7 εκατομμύρια χιλιόμετρα στους δρόμους, η Google αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία οδηγικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένου ατυχημάτων αρκετά μικρών όπως το σπάσιμο ενός φαναριού και τα οποία συνήθως δεν αναφέρονται καν στην αστυνομία. Ενδεικτικό είναι ότι λάθη οδηγών βρίσκονται πίσω από το 94% των ατυχημάτων, με περιπτώσεις όπως το να διαβάζει ένας οδηγός κάποιο βιβλίο καθώς οδηγεί ή ακόμα και να παίζει τρομπέτα.

 

Περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την εμπειρία της Google μέχρι στιγμής με τα αυτόνομα οχήματα, μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: BackChannel