Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας της Alphabet με την ονομασία Chronicle ανακοίνωσε ότι θα ενωθεί με την Google και θα αποτελέσει μέρος του Google Cloud.

Η εταιρεία λύσεων ασφάλειας ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2018 και κυκλοφόρησε το πρώτο της εμπορικό προϊόν, το Backstory, τρείς μήνες μετά, τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς. Σε μία ανάρτηση του, ο CEO και συνιδρυτής της Chronicle, Stephen Gillet είπε ότι τα εργαλεία κυβερνοασφαλείας του Google Cloud και οι λύσεις Backstory και VirusTotal της εταιρείας του λειτουργούν συμπληρωματικά και επομένως οι πελάτες του Google Cloud θα επωφεληθούν από τον συνδυασμό τους.

Η Chronicle «ξεπήδησε» ως εγχείρημα από το semi-secretive τμήμα «X» ή αλλιώς «moonshot factory» της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, και λίγο μετά ανεξαρτητοποιήθηκε. Όταν η Chronicle ανακοίνωσε το Backstory την περασμένη χρονιά, δήλωσε ότι είναι το «Google Photos της κυβερνοασφάλειας» με την έννοια, ότι ο χρήστης μπορεί να τροφοδοτήσει τη λύση της Chronicle με δεδομένα από διάφορες λύσεις ή προϊόντα κυβερνοασφαλείας και εκείνο θα οργανώσει και θα ταξινομήσει τις ειδοποιήσεις και θα προχωρήσει σε σαρώσεις για πραγματικές απειλές. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Alphabet προχωράει σε μία τέτοια απόφαση, δηλαδή να απορροφήσει ένα τμήμα της κάποιο άλλο (όπως είδαμε και με την περίπτωση της Nest που προσαρτήθηκε στην Google). Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία δεν απέδιδε τα αναμενόμενα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η κίνηση –το να ενσωματωθούν οι λύσεις της Chronicle στο Google Cloud- μπορεί να εκληφθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην πλατφόρμα της Chronicle. Επιπλέον, θα ενισχύσει σημαντικά την κυβερνοασφάλεια του Google Cloud. Η Chronicle εκτιμάει ότι η ενσωμάτωση θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή μέσα στο Φθινόπωρο.

Engadget