Το Android TV 13 είναι προ των πυλών, αφού σε μερικούς μήνες θα διατεθεί στους χρήστες, και η Google αναλύει τον νέο τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το “Picture-in-Picture” (ή PiP).

Εν τάχει, με το PiP οι χρήστες μπορούν να βλέπουν μια πιο μικρή οθόνη να αιωρείται πάνω από την κεντρική εφαρμογή που τρέχει στην τηλεόραση, με την μικρή οθόνη να προβάλλει κάποιο βίντεο (ταινία, σειρά κλπ). Έτσι, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε εφαρμογή χωρίς να σταματά η αναπαραγωγή σε κάτι που παρακολουθούσαν.

Παράλληλα, ένα παρακλάδι του PiP είναι η δυνατότητα να γίνεται προβολή του περιεχομένου σε άλλη οθόνη μέσω της λειτουργίας Cast. Η Google αναφέρει πως έχει παρατηρήσει μια μεγάλη αύξηση σε χρήστες που κάνουν cast την οθόνη τους στην τηλεόραση για βιντεοκλήσεις ή παρόμοιες χρήσεις, κάτι που δεσμεύει όμως τον χρήστη καθώς η εφαρμογή που προβάλλεται στην τηλεόραση πρέπει να παραμένει ανοιχτή στο κινητό καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής.

Cast-from-Google-TV-app-anim.gif.795eaff036247f015e3f490336ddcd28.gif


Με το Android TV 13 αυτό αλλάζει, αφού οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν περιεχόμενο σε μια μεγάλη οθόνη κι αυτό θα κρύβεται από την οθόνη του κινητού, δίνοντάς τους άπλετο χώρο να παρακολουθούν άλλα πράγματα παράλληλα με όσα βλέπουν στην τηλεόραση – π.χ. την εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού τους, κάτι που η Google λέει συμβαίνει πιο συχνά πλέον.

Αντίστοιχα, η εταιρεία υπόσχεται βελτιώσεις και στο κομμάτι του ήχου, συγκεκριμένα στην υποστήριξη περισσότερων τεχνολογιών ήχου, ανιχνεύοντας τις δυνατότητες απόδοσης ήχου που έχει η τελική συσκευή και επιτρέποντας στο χρήστη να διαλέξει το καταλληλότερο για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό που παραμένει αμφίβολο, είναι κατά πόσο θα υιοθετηθεί για πολλές εφαρμογές το νέο API του Picture-in-Picture. Η Google λέει πως είναι στο χέρι των developers να το συμπεριλάβουν στις εφαρμογές τους.

Το Android TV 13 βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα για όλες τις συμβατές συσκευές, προς το τέλος της χρονιάς.