Στις αρχές της εβδομάδας, ο αρχιμηχανικός της Apple για το mac OS, Bill Stevenson ανακοίνωσε μέσω του προφίλ του στο LinkedIn ότι αποχώρησε από την Apple για να εργαστεί πάνω στο Fuchsia OS και να βοηθήσει την Google να το φέρει στην αγορά.

Αν και πολλοί προγραμματιστές και μηχανικοί από την ομάδα του Android μετακινήθηκαν στο πρότζεκτ «Fuchsia» για να εργαστούν πάνω στην ανάπτυξη του νέου λειτουργικού συστήματος της Google, είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για τέτοιου υψηλού προφίλ μεταγραφή, και μάλιστα από την μεγάλη αντίπαλο της Google στον χώρο των φορητών συσκευών και αλλού. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας ότι από αυτόν τον Φεβρουάριο θα είμαι με την Google για να βοηθήσω να φέρει ένα νέο λειτουργικό σύστημα με την ονομασία Fuchsia στην αγορά. Μείνετε συντονισμένοι!» γράφει ο Bill Stevenson στο LinkedIn.

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες παρέχει ο Bill Stevenson μέσω του προφίλ του στο LinkedIn, ξεκίνησε να εργάζεται το 2004 στην Apple ως Product Release Engineer για το Mac OS X. Τέσσερα χρόνια αργότερα προήχθη σε Senior Engineering Program Manager στο ίδιο τμήμα. Το 2012, μετά από ακόμη μία προαγωγή, ανέλαβε τον ρόλο του Senior Manager for Mac/ Windows Program Manager, ενώ μέχρι σήμερα ασχολήθηκε ιδιαίτερα με «cloud integrations» εντός του macOS. Ενδεχομένως κάτι παρόμοιο να αναλάβει και στην περίπτωση του Fuchsia OS της Google, αφού οι υπηρεσίες cloud αναμένεται να παίζουν ενεργό ρόλο στον τρόπο λειτουργίας του νέου λειτουργικού συστήματος.

Το Fuchsia OS σχεδιάστηκε για φορητές συσκευές, wearables, φορητούς υπολογιστές και desktops. Αντί λοιπόν η Google να έχει το Android OS για φορητές συσκευές, το Chrome OS για φορητούς υπολογιστές και το Wear OS για φορετές συσκευές, με αποτέλεσμα να μοιράζονται πόροι για την παράλληλη ανάπτυξη τους (ανθρώπινο δυναμικό, χρήματα κ.ά), το Fuchsia OS θα μπορεί να εγκατασταθεί παντού.

Το ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ της Google βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο φαίνεται να απαιτούνται μερικά χρόνια ακόμα για το πρώτο «public release». Σε κάποια φάση στο μέλλον, το Fuchsia OS θα αντικαταστήσει το Android στις περισσότερες –αν όχι όλες- συσκευές της Google.

Android Authority

  • Like 2