Οι πελάτες της Google θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας για τη δημιουργία διαφημιστικών εκστρατειών, σύμφωνα με τους Financial Times.

Προφανώς, ο τεχνολογικός γίγαντας ετοιμάζεται να ενσωματώσει τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη του, την ίδια τεχνολογία που τροφοδοτεί το chatbot Bard, στο πρόγραμμα Performance Max. Το Performance Max μπορεί ήδη να βοηθήσει τους πελάτες να καθορίσουν πού πρέπει να τρέξουν οι διαφημίσεις τους και να δημιουργήσουν απλό διαφημιστικό κείμενο. Όμως οι Times' αναφέρουν ότι η προσθήκη του AI θα του δώσει τη δυνατότητα να δημιουργεί εξελιγμένες καμπάνιες παρόμοιες με αυτές που σχεδιάζουν οι εταιρείες marketing. 

Η εταιρεία φέρεται να έχει δείξει στους πελάτες της μια παρουσίαση με τίτλο "AI-powered ads 2023", λέγοντάς τους ότι η τεχνολογία της μπορεί να δημιουργήσει διαφημίσεις με βάση τις εικόνες, το βίντεο και το κείμενο που παρέχουν. Επιπλέον, η Google τους είπε ότι οι διαφημίσεις που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη της θα ταιριάζουν στο κοινό που στοχεύουν να προσεγγίσουν και θα είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να τους επιτρέπουν να επιτύχουν τους στόχους πωλήσεων και άλλους στόχους. 

Τουλάχιστον ένα άτομο εξέφρασε ανησυχίες για το ενδεχόμενο το διαφημιστικό εργαλείο της Google να διαδίδει παραπληροφόρηση, λένε οι Times, επειδή θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί για να μετατρέψει νέους πελάτες χωρίς να ενδιαφέρεται για τα γεγονότα. Όταν, για παράδειγμα, η Google δημοσίευσε μια διαφήμιση στο Twitter σχετικά με το Bard, το chatbot αναπαρήγαγε ένα ψευδές γεγονός, υποστηρίζοντας ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb είχε τραβήξει "τις πρώτες εικόνες ενός πλανήτη εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος". 

Στην πραγματικότητα, ήταν το Very Large Telescope του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου που τράβηξε τις πρώτες εικόνες εξωπλανητών που είχαμε δει ποτέ. Η Google διαβεβαίωσε τους Financial Times ότι θα θέσει δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή λαθών και παραπληροφόρησης όταν θα κυκλοφορήσει διαφημίσεις με τεχνητή νοημοσύνη τους επόμενους μήνες.

  • Like 1