Η δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών προφίλ έρχεται επιτέλους στην πλατφόρμα του Google TV, μια προσθήκη η οποία αναμένονταν εδώ και καιρό. 

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία προφίλ για την τηλεοπτική της  πλατφόρμα τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, με στόχο να διατεθεί σε όλους μέχρι το τέλος του 2021. Δύο μήνες αργότερα, η Google καθυστέρησε την κυκλοφορία επ' αόριστον, χωρίς να δώσει ημερομηνία κατά την οποία η λειτουργία θα εμφανίζονταν στα υποστηριζόμενα Chromecasts και σε συσκευές όπως οι τηλεοράσεις των Sony, TCL κ.α. Η διστακτικότητα της εταιρείας να δεσμευτεί σε μια ημερομηνία κυκλοφορίας έγινε ακόμη πιο εμφανής όταν, κατά την προετοιμασία του συνεδρίου I/O, ανακοίνωσε την άφιξη εξατομικευμένων screensavers, ενός εργαλείου που έχει σχεδιαστεί για να συγχρονίζεται με τα προφίλ ώστε να προβάλλει προτεινόμενες ταινίες και σειρές για κάθε προφίλ.

Δυστυχώς, ακόμη και το Google I/O, -ένα ιδανικό μέρος για να γίνει η επίσημη παρουσίαση της λειτουργίας- ολοκληρώθηκε χωρίς οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να ανακοινώσει ότι η δυνατότητα προφίλ για την πλατφόρμα των Google TV, υποστηρίζεται από σήμερα σε όλες τις συσκευές που στηρίζονται σε αυτή την πλατφόρμα. Σε αντίθεση με τους screensavers, οι εξατομικευμένες συστάσεις, οι ατομικές λίστες παρακολούθησης και ο συγχρονισμός σε όλες τις συσκευές ήταν όλα χαρακτηριστικά που επισημάνθηκαν πέρυσι και βρίσκονται και στην τελική έκδοση.

Κατά τη γνωστή τακτική της Google, οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στη λειτουργία των προφίλ. Τόσο στα Chromecast όσο και στη σειρά τηλεοράσεων TCL 6-series, δεν είναι εφικτή ακόμα η προσθήκη προφίλ, με την εταιρεία να αναφέρει ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα «τις επόμενες εβδομάδες».

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα Google TV διαφοροποιείται με αυτή του Android TV που συναντάμε ήδη σε αρκετές τηλεοπτικές συνδρομητικές υπηρεσίες όπως αυτές των Cosmote TV και EON TV, όπου υπάρχει ήδη η δυνατότητα δημιουργίας προφίλ.

  • Like 1