Πέρασαν μήνες από τότε που η Google αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις νέες συσκευές της, Pixel 6 και Pixel 6 Pro και βεβαίως στο προηγμένο, custom-made Tensor SoC που βρίσκεται στο εσωτερικό τους.

Από άποψη αισθητικής, οι δύο νέες συσκευές της εταιρείας είναι χαρακτηριστικές «Google» με τα παστέλ χρώματα να συνδυάζονται με το ανθεκτικό γυαλί (Gorilla Glass Victus) και το μέταλλο (αλουμινένιο πλαίσιο, με γυαλιστερό φινίρισμα στο Pixel 6 Pro και ματ φινίρισμα στο Pixel 6). Στο πίσω μέρος, το μεγάλο εξόγκωμα μαύρου χρώματος με τις κάμερες σε οριζόντια διάταξη αποτελεί μία σχεδιαστική καινοτομία που καθιστά τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro ξεχωριστά σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά. Οι κάμερες προστατεύονται από ανθεκτικό γυαλί με την μαύρου χρώματος λωρίδα να «απλώνεται» από άκρη σε άκρη (αυτό σημαίνει ότι το κινητό δεν θα… γέρνει προς την μία μεριά όταν το χειρίζεστε ακουμπισμένο σε κάποιο τραπέζι).

Pixel-6-Pro.jpg

Το Pixel 6 Pro διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών LTPO AMOLED ανάλυσης QHD+ (3.120 x 1.440 pixels) με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, η οποία καμπυλώνει ελαφρά στις άκρες. Το Pixel 6 από την άλλη διαθέτει μικρότερη οθόνη 6,4 ιντσών AMOLED ανάλυσης FHD+ (2.400 x 1080 pixels) με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και σε αντίθεση με την οθόνη του «Pro» είναι επίπεδη. Και στις δύο περιπτώσεις οι οθόνες προστατεύονται από Gorilla Glass Victus και «ενσωματώνουν» τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Pixel-6.jpg

Από άποψη δυνατοτήτων στις κάμερες, το Pixel 6 Pro διαθέτει τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, μία ευρυγώνια 50MP (Samsung ISOCELL GN1) με OIS και διάφραγμα f:/1.85 που αναλαμβάνει τον ρόλο της κύριας κάμερας, μία υπερευρυγώνια 12MP (f:/2.2) και μία κάμερα telephoto 48MP με 4x οπτικό ζουμ (20x με Super Res Zoom λειτουργία). Ο αισθητήρας στην κύρια-ευρυγώνια κάμερα μπορεί να δεχτεί 150% περισσότερο φως σε σχέση με την περασμένη γενιά. Το camera setup του απλού Pixel 6 είναι παρόμοιο ωστόσο υπολείπεται της κάμερας telephoto. Μία ακόμη διαφορά εντοπίζεται στις εμπρόσθιες κάμερες, με το απλό μοντέλο να διαθέτει κάμερα 8MP (f:/2.0) και το μοντέλο «Pro» να διαθέτει κάμερα 11,1MP.

Photo Pixel.jpg

Οι δύο νέες συσκευές της Google υποστηρίζουν βεβαίως NFC, WiFi 6, GPS, Bluetooth 5.2 και 5G. Το Pixel 6 Pro διαθέτει μπαταρία 5.000mAh και το Pixel 6 διαθέτει μπαταρία 4.600mAh. Και στις δύο περιπτώσεις υποστηρίζεται ταχεία ενσύρματη φόρτιση 30W και ασύρματη φόρτιση 23W και 21W αντίστοιχα ενώ υπάρχει και πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και στη σκόνη. Το λειτουργικό σύστημα δεν είναι άλλο από το Android 12.

Όσον αφορά στο νέο system-on-chip (SoC) που διαθέτουν στο εσωτερικό τους και το οποίο έχει δανειστεί την ονομασία του από τα Tensor Processing Units (TPU) που χρησιμοποιεί η Google στα κέντρα δεδομένων της, βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM ωστόσο διαθέτει και δικό της IP, κάτι που σημαίνει ότι έχει πολλά στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί από την ίδια την Google, όπως είναι η μονάδα Tensor Processing ή αλλιώς TPU, και η οποία αναλαμβάνει λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Μηχανικής Εκμάθησης (ML) και η μονάδα Titan M2 που αναλαμβάνει την ασφάλεια των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των μηνυμάτων. Τα υπόλοιπα στοιχεία του SoC, όπως ο επεξεργαστής και η GPU είναι ARM-based. Στο κατασκευασμένο με μέθοδο 5nm SoC υπάρχει ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής με 2x πυρήνες ARM Cortex-X1 (2,0GHz), 2x πυρήνες ARM Cortex-A76 2,25GHz και 4x πυρήνες ΑRM Cortex-A55 1,8GHz ενώ η GPU είναι η Mali-G78 με 20 πυρήνες.

Tensor.jpgPixel

Το Google Pixel 6 θα διατεθεί με 8GB LPDDR5 RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου UFS3.1 και το κόστος του ξεκινάει στις ΗΠΑ από τα $599. Το Google Pixel 6 Pro θα διατεθεί με 12GB LPDDR5 RAM και 128GB, 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου UFS3.1 και το κόστος του ξεκινάει από τα $899 στις ΗΠΑ. Η εταιρεία μάλιστα ανακοίνωσε και το πρόγραμμα Pixel Pass, προσφέροντας τις δύο νέες συσκευές της μέσω ενός νέου πακέτου μηνιαίας χρέωσης, το οποίο περιλαμβάνει πέρα από τη συσκευή και συνδρομή YouTube Premium, YouTube Music Premium και αποθηκευτικό χώρο 200GB (Google One) έναντι $45 το μήνα και $55 το μήνα για τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro. Το πακέτο μπορεί να ακυρωθεί όποτε το επιθυμεί ο χρήστης, ωστόσο απαιτείται η πλήρης εξόφληση της συσκευής με την ακύρωση του καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της.

  • Like 6
  • Thanks 1