Πέρα από τον ανασχεδιασμό σε μενού και λειτουργίες, η συνεργασία Google και τραπεζών για λογαριασμούς Google Pay προχωράει και απέκτησε το όνομα "Plex".

Η εφαρμογή της υπηρεσίας Google Pay η οποία πλέον υποστηρίζεται και στη χώρα μας, ανανεώνεται σε Android και iOS, αλλάζοντας σχεδιασμό και εμφάνιση. Πλέον, θα εστιάζει περισσότερο σε άτομα και επιχειρήσεις με τις οποίες ο χρήστης συναλλάσσεται συχνότερα, αφήνοντας πίσω την συνηθισμένη διαχείριση μέσα από μικρές ή μεγάλες λίστες, ώστε να έχει ευκολότερα εικόνα των εξόδων του αλλά και να βρίσκει πιο εύκολα τις πληροφορίες που ψάχνει.

Ο νέος σχεδιασμός, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, θυμίζει κάτι από PayPal έχοντας υποστεί δραστικές αλλαγές στα μενού. Πλέον, αν κάποιος θέλει να πληρώσει κάποιον γνωστό με τον οποίο έχουν συχνά συναλλαγές ή ένα κατάστημα από το οποίο παραγγέλνει διαρκώς, τότε πατώντας το εικονίδιό του μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία πληρωμής.

Μάλιστα, η εφαρμογή θα ειδοποιεί τον χρήστη αν εκείνος προσπαθήσει να κάνει μια συναλλαγή με κάποιον άγνωστο. Βέβαια, οι λίστες συναλλαγών δεν θα εξαφανιστούν από την εφαρμογή για χάρη των εικονιδίων - ίσα ίσα που η λειτουργία αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά θα βοηθά στην εύρεση συναλλαγών. Οι λέξεις θα μπορούν να είναι είδη επιχειρήσεων ή φράσεις όπως "last month", για παράδειγμα.

google-pay-ios-android-redesign-2020-134

Μια από τις νέες λειτουργίες θα είναι βοήθεια στην εξοικονόμηση χρημάτων για τον χρήστη, καθώς θα εμφανίζονται προσφορές από καταστήματα - με δεδομένα ΗΠΑ, θα εμφανίζονται προσφορές από τα Etsy και Target, για παράδειγμα. Αν συνδεθούν τραπεζικοί λογαριασμοί ή/και κάρτες με τον λογαριασμό Google Pay, τότε η εφαρμογή θα κάνει ευκολότερη την προβολή συνόλων ανά περιόδους (και όχι μόνο) όπως και αγοραστικές συνήθειες, ώστε να δίνει χρήσιμες πληροφορίες στον χρήστη προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα από τα έξοδά του.

Τέλος, κάτι νέο που μάθαμε είναι πως η συνεργασία Google και τραπεζών για δημιουργία «ψηφιακών» τραπεζικών λογαριασμών θα ονομάζεται Plex. Στηρίζεται στη χρήση της εφαρμογής σε συνδυασμό με λογαριασμό καταθέσεων (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) και θα παρέχεται δίχως μηνιαίο κόστος, έξοδα υπερανάληψης ή κατώτατο όριο καταθέσεων.

google-pay-plex-bank-account-1340x754.jp

Για αρχή, θα προσφέρεται μέσα από 11 συνεργαζόμενες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, με τις Citi και SFCU να έχουν ανοίξει λίστα αναμονής για τους ενδιαφερόμενους. Το πρόγραμμα Plex αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2021.