Την προσεχή Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη».

Στην ομιλία του ο Schmidt αναμένεται να αναφερθεί στο μέλλον του Διαδικτύου και τις τάσεις της τεχνολογίας καθώς και το πως αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Επίσης αναμένεται να δώσει την δική του άποψη σχετικά με το κατά πόσο οι τεχνολογιές καινοτομίες δημιουργούν τις προυποθέσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής και για το αν η τεχνολογία είναι η η κινητήριος δύναμη για μια ισχυρή οικονομία ώστε να προσφέρει νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας

 

Ο Eric Schmidt είναι το δημόσιο πρόσωπο της Google και ο άνθρωπος που διευρύνει τις επιχειρηματικές σχέσεις με κυβερνητικούς φορείς παρέχοντας συμβουλές σε διευθύνοντες συμβούλους και ανώτατα στελέχη. Ως επικεφαλής του Google Ideas, του Think Tank της εταιρίας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του Internet, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες. Η συγκομιδή αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκε στο βιβλίο The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business, το οποίο έγραψε με τον συνταξιδιώτη του Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα.

 

Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Η ομιλία του Eric Schmidt ξεκινάει στις 17:30 ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν από κοντά φτάνει να προσέλθουν νωρίστερα στο Μέγαρο Μουσικής μιας και θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας. Επίσης η ομιλία και η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από την παρακάτω ιστοσελίδα μέσω live streaming.

 

Link.png Site: http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=1534[/url]]Ομιλία Eric Schmidt - Ζωντανή μετάδοση (10/8, 17:30)