Η τελική έκδοση του Android 13  είναι γεγονός, και παραδοσιακά τα Pixel smartphones είναι τα πρώτα που μπορούν να εγκαταστήσουν τη νέα έκδοση ενώ μοντέλα των Samsung, ASUS, Nokia (HMD), Motorola, OnePlus, Oppo, Sony, Xiaomi και άλλων κατασκευαστών αναμένεται να λάβουν την ενημέρωση αργότερα μέσα στο έτος. 

Η τελευταία έκδοση της mobile πλατφόρμας της Google φέρνει πιο λεπτομερείς ελέγχους απορρήτου, ένα νέο photo picker, υποστήριξη του νέου προτύπου ήχου Bluetooth LE και πολλά άλλα. Όσοι επιθυμούν ακόμη μεγαλύτερη εξατομίκευση από την επιλογή Themes της σχεδιαστικής γλώσσας Material You, μπορεί να εκτιμήσουν τα πρόσθετα προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες είναι το streaming εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία επιτρέπει να εμφανίσετε τις εφαρμογές αυτές σας στο Chromebook σας, ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε με τους φίλους σας μέσα από το φορητό σας υπολογιστή. Η Google δήλωσε η λειτουργία αυτή είναι συμβατή με την προκαθορισμένη εφαρμογή των Μηνυμάτων και πολλές από τις άλλες αγαπημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Η αντιγραφή και επικόλληση μεταξύ συσκευών θα γίνει επίσης ευκολότερη, με την εταιρεία να αναφέρει ότι σύντομα θα μπορείτε να αντιγράφετε περιεχόμενο - όπως μια διεύθυνση URL, μια εικόνα, ένα κείμενο ή ένα βίντεο - από το Android τηλέφωνό σας και να προχωράτε σε εύκολη επικόλληση στο tablet σας ή και το αντίστροφο.

Υπάρχουν ακόμα πολλές μικρές πινελιές που κάνουν το Android 13 να δείχνει ανανεωμένο, όπως μια κινούμενη μπάρα προόδου στο ενημερωμένο πλαίσιο αναπαραγωγής πολυμέσων στην οθόνη κλειδώματος, καθώς και μια συντόμευση σαρωτή κώδικα QR. Πολλές άλλες βελτιώσεις έρχονται στην έκδοση L του Android, η οποία έχει σχεδιαστεί για να κάνει καλύτερη την πλοήγηση σε συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη όπως το Galaxy Fold4.

Θα βρείτε επίσης δυνατότητα βίντεο HDR σε εφαρμογές κάμερας τρίτων κατασκευαστών, υποστήριξη για οθόνες Braille για το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης Talkback της Google και έναν ενημερωμένο media output switcher. Η εταιρεία παραθέτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι έχει αλλάξει στο Android 13 οπότε μια επίσκεψη στη σχετική ιστοσελίδα κρίνεται επιβεβλημένη.

  • Like 1