Ξεκινά η λειτουργία του "Faster", ενός υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 9000 χιλιομέτρων, το οποίο θα συνδέει τις ΗΠΑ με την Ιαπωνία, προσφέροντας ταχύτητες οι οποίες θα αγγίζουν έως και τα 60 terabits ανά δευτερόλεπτο.

Η κατασκευή του καλωδίου είχε ανακοινωθεί από την Google το 2014 και για τη δημιουργία του η αμερικανική εταιρεία συνεργάστηκε με τις Global Transit, China Telecom Global, SingΤel, China Mobile International και KDDI, ενώ την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η ιαπωνική κατασκευάστρια NEC. Η επένδυση από πλευράς Google άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

 

Το "Faster" θα συνδέσει το Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών με τις παράκτιες πόλεις της Ιαπωνίας, Τσίμπα και Μιέ, αποδίδοντας ταχύτητες έως και 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερες από τις ταχύτητες που επιτυγχάνουν τα περισσότερα συμβατικά μόντεμ καλωδίου - βελτιώνοντας σημαντικά τις ταχύτητες συνδεσιμότητας στην Ασία αλλά και στις πολιτείες των Δυτικών Ακτών των ΗΠΑ, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Σιάτλ.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google συμμετέχει στην κατασκευή ενός τέτοιου καλωδίου, καθώς το 2008 υποστήριξε την πόντιση του "Unity" και το 2011 ενός άλλου καλωδίου, το οποίο συνέδεε την Ιαπωνία με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως οι Φιλιππίνες και η Ταϊλάνδη.

 

Link.png Site: CNET