Ο χώρος των εικονικών πληκτρολογίων για mobile πλατφόρμες προσελκύει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα μεγάλα ονόματα του χώρου, και έτσι λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του Word Flow από τη Microsoft για το iOS, σειρά έχει η Google με το Gboard.

Η πρόταση της Google απευθύνεται σε χρήστες iPhone και iPad, και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις πολλές άλλες επιλογές του App Store, είναι η ενσωμάτωση της μηχανής αναζήτησης της εταιρείας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει το γνωστό εικονίδιο G που βρίσκεται πάνω από το πληκτρολόγιο, και άμεσα μπορεί να πραγματοποιήσει την αναζήτηση που επιθυμεί απευθείας μέσα από το περιβάλλον του πληκτρολογίου. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στον ίδιο χώρο ακόμα και αν περιλαμβάνουν φωτογραφίες, και στη συνέχεια με το πάτημα ενός κουμπιού, είναι πολύ εύκολο να περάσουν στην εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο χρήστης, χωρίς κανέναν περιορισμό και αποφεύγοντας τα πολλαπλά copy-paste και τις εναλλαγές εφαρμογών.

 

 

Άλλες λειτουργίες που υποστηρίζονται από το Gboard για πιο «ζωντανά μηνύματα» είναι η αναζήτηση και προσθήκη εικονιδίων emoji αλλά και η εύρεση κατάλληλων GIF εικόνων που περιέχουν βίντεο ελάχιστων δευτερολέπτων. Όσοι έχουν συνηθίσει το χειρισμό εικονικών πληκτρολογίων υπό τη μορφή Swype, το Gboard υποστηρίζει και αυτή τη μέθοδο πληκτρολόγησης κατά την οποία ο χρήστης σέρνει το δάκτυλο του σε κάθε γράμμα και το πληκτρολόγιο μαντεύει τη λέξη.

 

Αρχικά το Gboard διατίθεται μόνο για κατόχους iPhone και iPad στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σύντομα θα κάνει την εμφάνιση του και σε άλλες χώρες με υποστήριξη περισσοτέρων γλωσσών.

 

File.png Download: Gboard