Η Google ετοιμάζεται από τη 1η Μαρτίου να ενοποιήσει τους όρους απορρήτου μεταξύ όλων των υπηρεσιών της σύμφωνα με την ανακοίνωση στην οποία είχε προχωρήσει προς το τέλος Ιανουαρίου.

 

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα που έχει στη διάθεση της η Google για αναζητήσεις του χρήστη σε οποιαδήποτε από τις 70 υπηρεσίες της όπως το Gmail, YouTube, Google Plus και Maps, δεν θα είναι διαθέσιμα μόνο στη συγκεκριμένη υπηρεσία απ' όπου προέρχονται αλλά για όλες. Ένα σχετικό παράδειγμα χρήσης της νέας πολιτικής απορρήτου περιλαμβάνει μια αναζήτηση για μια πόλη στα Google Maps ενώ αν στη συνέχεια ο χρήστης συνδεθεί στο YouTube, η Google θα του προτείνει videos σχετικά μ' αυτή την πόλη.

 

Η νέα πολιτική απορρήτου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τη 1η Μαρτίου αλλά μέχρι τότε η Google δίνει τη δυνατότητα διαγραφής του πλήρους ιστορικού αναζητήσεων μας σε οποιαδήποτε υπηρεσία της εταιρείας. Η σχετική δυνατότητα αν και δεν είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό, θα παύσει την καταγραφή των αναζητήσεων μας ενώ ανά πάσα στιγμή μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε ξανά.

 

Για τη διαγραφή του ιστορικού μας θα πρέπει να κάνουμε τα παρακάτω εύκολα βήματα

 

1. Σύνδεση στο http://www.google.com/history

2. Επιλέξτε το πλήκτρο "Remove all Web History" (εικόνα)

3. Επιβεβαιώστε την κίνηση

 

googleprivate.jpg

 

Link.png Site: Google History