Την περαιτέρω επέκταση του προγράμματος Grow Greek Tourism Online στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά, ανακοίνωσε η Google σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον ΕΟΤ (Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού) και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων).

Η πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης που έχει αναπτύξει η Google παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται πάντα σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό. Με 23 διαφορετικά ενότητες και 8 ώρες βίντεο, η πλατφόρμα ενημερώνει τον κάθε επαγγελματία για τις δυνατότητες που του παρέχει το διαδίκτυο, προκειμένου να βελτιώσει την παρουσία του σ' αυτό και να χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες πρακτικές marketing. Ήδη τις δύο προηγούμενες χρονιές, περισσότερες από 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πραγματοποίησαν ειδικά σεμινάρια, με την έμφαση φέτος να δίνεται στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στις φετινές ενότητες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δημιουργία της διαδικτυακής παρουσίας, προβολή στα social media, search engine marketing, αξιοποίηση βίντεο, email marketing, δημιουργία e-shop, κ.α.

 

Μια διαφοροποίηση φέτος είναι η παρουσία των Online Advisors, μιας ομάδας 20 νέων που θα επισκεφθούν 30 πόλιες της Ελλάδας και θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του τουρισμού προκειμένου να προσφέρουν βοήυθεια στην ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Με την ολοκλήρωση παρακολούθησης όλων των θεμάτων, ο χρήστης λαμβάνει πιστοποιητικό από τη Google και την IAB Europe.

 

googletourism.jpg

 

Στη συνέντευξη τύπου, δόθηκαν επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία για την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων τουρισμού στο Internet, με την έρευνα της Google να καταδεικνύει ότι μόλις το 8% των καταλυμάτων (συμπεριλαμβανομένου και των ενοικιαζόμενων δωματίων), είναι σε θέση να δεχθούν κρατήσεις μέσω ιστοσελίδας, Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες αναζητήσεις για την Ελλάδα, με την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Ρόδο, την Κω και την Κρήτη, να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αναζητήσεων.

 

Link.png Site: https://greektourism.withgoogle.com/[/url]']Greek Tourism With Google