Ανακοινώθηκε σήμερα από τη Google η λειτουργία ενός νέου ερευνητικού κέντρου στην Ευρώπη, με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας, μέσω του οποίου η αμερικανική εταιρεία επιθυμεί να επεκτείνει τις "Machine Learning" δραστηριότητες της.

Το Machine Learning Research Group της Ζυρίχης αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Google, εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί ο αριθμός των ατόμων που θα απασχολούνται εκεί.

 

Σε μία δημοσίευση, στο ευρωπαϊκό blog της Google, τα στελέχη της επεσήμαναν την σπουδαιότητα της "Μηχανικής Μάθησης" (Machine Learning), η οποία αποτελεί βάση για την αναγνώριση προτύπων και της υπολογιστικής θεωρίας μάθησης, όσον αφορά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, κινητήρια δύναμη πίσω από μία πλειάδα αυτοματοποιημένων υπηρεσιών.

 

Ο Emmanuel Mogenet (Head of Google Research, Europe) ανέφερε πως η αποδοτικότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των χρηστών της εταιρείας, σε καθημερινή βάση, οφείλεται στην συνεχή προσπάθεια και τις καινοτομίες της Google στον τομέα του "Machine Intelligence".

 

Το νέο ερευνητικό κέντρο άρχισε ήδη να αφήνει τα "αποτυπώματα" του στις υπηρεσίες της Google, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη της μηχανή που τροφοδοτεί το Google Knowledge Graph, καθώς και στις διαλεκτικές ικανότητες του Google Assistant στην πλατφόρμα Allo.

 

Ο Mogenet δήλωσε ότι οι εργασίες του νέου ερευνητικού κέντρου επικεντρώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη, στη γλωσσική επεξεργασία και στην ανάπτυξη γνωστικών διεργασιών (Machine Perception).

 

Link.png Site: VentureBeat