Σύμφωνα με αναφορές της Ισραηλινής εφημερίδας, Globes, η Google θα καταβάλλει το ποσό του $1.3 δισ. για να αποκτήσει το σύνολο της γνωστής εταιρείας χαρτών Waze η οποία στηρίζεται σε μια τεράστια κοινότητα για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο της κίνησης, πληροφοριών για δρόμους κ.α

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από διαπραγματεύσεις και άλλων εταιρειών του χώρου, ως υποψήφιες για την εξαγορά, μεταξύ των οποίων είναι το Facebook και η Apple. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το υποψήφιο επιχειρηματικό deal μεταξύ Facebook και Waze έπεσε στο κενό, καθώς η πρώτη ήθελε να μεταφερθούν τα κεντρικά γραφεία της δεύτερης στην Καλιφόρνια. Αν και το όνομα της Apple είχε ακουστεί για την εξαγορά, τελικώς η εταιρεία δεν έκανε κάποια προσφορά, καθώς θεωρούσε το τίμημα ιδιαίτερα υψηλό.

 

Αντίθετα μπόρεσε να συμφωνήσει στο ποσό και στους λοιπούς όρους με την Google, η οποία και γραφεία έχει στο Ισραήλ αλλά και μακρά ιστορία στην εξαγορά εταιρειών από την συγκεκριμένη περιοχή. Η εξαγορά δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

 

Link.png Site: ']theverge.com

 

Ενημέρωση 11/6/2013: Πλήρης επιβεβαίωση των πληροφοριών, με τη Google να ανακοινώνει πριν λίγο την ολοκλήρωση εξαγοράς της Waze. Στην ανακοίνωση της η Google αναφέρει ότι η Waze θα εξακολουθήσει να λειτουργεί από το Ισραήλ ενώ θα συνεχίσει να παρέχει κάθε βοήθεια στην ενεργή κοινότητα του Waze η οποία «αποτελεί το DNA της υπηρεσίας».

 

Source.png Πηγή: http://googleblog.blogspot.gr/2013/06/google-maps-and-waze-outsmarting.html']Ανακοίνωση Google