Η Google εξαγόρασε την γνωστή κατασκευάστρια wearables, Fitbit, έναντι $2,1 δισεκατομμυρίων σε μετρητά, ανακοίνωσαν σήμερα και οι δύο εταιρείες.

Η Fitbit θα «απορροφηθεί» από την Google και θα αποτελέσει τμήμα της ομάδας hardware, που θα κατασκευάσει μία νέα γενιά wearables. Κρίνοντας από τις δηλώσεις του CEO της Fitbit, James Park, και του επικεφαλής του τμήματος hardware της Google, Rick Osterloh, οι μελλοντικές συσκευές της Fitbit θα τρέχουν Wear OS.

«Με τους πόρους της Google και την παγκόσμια πλατφόρμα της» είπε ο James Park, «η Fitbit θα είναι σε θέση να επιταχύνει την καινοτομία στην κατηγορία των wearables, να επεκταθεί ταχύτερα και να καταστήσει την τεχνολογία παρακολούθησης της υγείας περισσότερο προσβάσιμη». Ο Rick Osterloh πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι μία «ευκαιρία για να επενδύσουμε περισσότερο στο Wear OS, καθώς και να λανσάρουμε Made by Google φορετές συσκευές». O Sameer Samat από το τμήμα ανάπτυξης του Wear OS της Google είπε ότι οι δύο εταιρείες θα συνδυάσουν το hardware της Fitbit με το έξυπνο λογισμικό της Google.

James Park

park.jpg.4957d930513df5927c2e20d2abb19dba.jpg

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο νέο έτος, καθώς απαιτείται η έγκριση από τους μετόχους της Fitbit αλλά και τις ρυθμιστικές αρχές. Η Fitbit είπε ότι τα wearable της θα παραμείνουν «platform-agnostic», και θα λειτουργούν τόσο με Android όσο και με iOS συσκευές. Η Google επίσης δήλωσε ότι τα «δεδομένα υγείας και ευεξίας της Fitbit δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για διαφημίζεις» αν και όπως είπε θα συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα όπως κάνει και με τις υπόλοιπες πλατφόρμες της.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποιο τρόπο και κατά πόσο θα επηρρεάσει η συμφωνία τους χρήστες των συσκευών της Fitbit καθώς και τους υπόλοιπους στενούς συνεργάτες της Google όσον αφορά στο Wear OS, όπως είναι η Fossil.

Engadget